New Dacia Duster

Формула Е е през уикенда в Берлин

Формула Е е през уикенда в Берлин

Формула Е е през уикенда в Берлин

Реклама Skoda Monte Carlo
Берлин и Световния шампионат на Формула Е просто си принадлежат. Изцяло електрическата състезателна серия спират в столицата на Германия всяка година от първия сезон през 2014 г. и сега празнуват своята 10-та годишнина в Берлин от 10 до 12 май със състезанията девет и десет за сезона.

Състезателният уикенд на изоставеното летище Tempelhof също е нещо много специално за главния спонсор Hankook, тъй като Германия е един от основните пазари на компанията в световен мащаб. Трасето в най-населения град в Европейския съюз тази година получава ново оформление и затова е предизвикателство за пилотите. 15 криви са разпръснати по 2,343 километра къса състезателна писта.

„Новото оформление на пистата в Берлин изглежда страхотно. Пистата има обичайните силни спирачни зони и някои много технични участъци. Състезанието определено отново ще бъде зрелищно и феновете могат да го очакват с нетърпение. Добре е и за посетителите: изпреварванията винаги са възможни в Берлин. Разбира се, състезанието е нещо специално за мен, защото Германия е моят дом. Ето защо очаквам с нетърпение двойния удар в Берлин“, казва Максимилиан Гюнтер от отбора на Maserati MSG Racing, който вече спечели състезанието в Токио този сезон. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles Jaguar Nissan Porsche

50-и подиум за DS в световния шампионат на Формула Е

Май 19, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

DS AUTOMOBILES И ЖАН-ЕРИК ВЕРН С ПОРЕДНО КЛАСИРАНЕ В ТОП 10 В БЕРЛИН

Май 15, 2024