New Dacia Duster

Тунингарят ABT изненадва с яка еллодка! - видео

Тунингарят ABT изненадва с яка еллодка! - видео

Тунингарят ABT изненадва с яка еллодка! - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Мощна електрическа лодка e неочакваният ход от производителя на високоскоростни автомобили. Последният път, когато разгледахме австрийския автомобилен тунингар ABT, попаднахме на това че си взел за малко почивка от високоскоростните автомобили, за да приложи уникалния си набор от умения, за да работи върху един от най-елегантните (и най-скъпи) кемпери на Volkswagen за 2023 г.
Сега е излязъл от гората на вода, за да опита ръката си в зараждащия се пазар на електрически лодки, обединявайки се с компанията Marian за създаването на чисто електрическа лодка с 603 к.с.

Изцяло новият ABT-Marian M 800-R е завладяващият резултат от два яки специалиста в света на скоростта, обединени, за да работят като едно. Отвъд случайния пакет с кемпер, базираната в Кемптен, Германия ABT Sportsline е по-известна с работата си в моторните спортове, тунинга на шосейни/пистови автомобили на VW Group и електрификацията на вторичния пазар. Marian пък изгражда пълна гама от изцяло електрически лодки от дома си на великолепните брегове на Алпите на австрийското езеро Волфганг.




Marian свърши лъвския пай от работата още от портата, доставяйки базовия M 800 Spyder bowrider за сътрудничеството. Плавателният съд съчетава 25,9-футов (7-метров) корпус на полупланер, специално изваян за ефективно плаване с изцяло електрическо реактивно задвижване, захранвано от 121-кВтч литиево-йонна батерия. ABT-Sportsline допълва с опит от своя автомобилен тунинг новата електрическа лодка ABT/Marian

Моторът е форсиран от задвижването с 268 к.с. (200 кВт) на стандартните модели M 800 до номинална мощност от 335 к.с. (250 кВт). Пълният връх на мощност от 603 к.с. идва чрез нов режим "ABT", който включва всички водни помпи и увеличава мощността на охлаждане на задвижването. Това подготвя лодката за нейната максимална скорост от 53 мили в час (85 км/ч), което е увеличение от 43 мили в час (70 км/ч) на стандартната лодка.

Оттам нататък ABT се занимава с тунинга, облицовайки цялата палуба и зоната на пилотската кабина с пламтящо червена кожа и черна алкантара, поставяйки някои блестящи подводни светлини и окабеляване в осветен волан и специален 12-инчов мултифункционален дисплей. Той също добавя нов въздухозаборник в отделението за електро задвижване, за да помогне с охлаждането, което е в основата на усилването от 268 к.с.

Звукова система Bang & Olufsen добавя звук от високо ниво във водата. M 800-R има обхват до 50 мили (80 км), или приблизително 144 минути в круизен режим и е оборудван с 150-кВт CCS бързо зареждане, което зарежда батерията за по-малко от час, връщайки лодкарите обратно на водата възможно най-бързо. Лодката разполага и със зарядно устройство Juice Booster с мощност 22 кВт.

ABT и Marian разкриха M 800-R на състезанието от Формула Е в Монако миналия месец и ще го вземат на обиколка на езера около Австрия и Германия през следващите седмици. Marian ще построи само 20 екземпляра в своята австрийска корабостроителница, всеки на цена от 450 000 евро без ДДС. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили BYD

BYD стана официален спонсор и на CONMEBOL Copa América 2024

Май 19, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Honda

Пълна електрификация на Honda до 2040 г.

Май 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Kia Land Rover NIO Opel Rover Tesla

Най-четеното от изминалата седмица (20/2024)

Май 19, 2024