Opel Stock

CATL и Volvo Cars ще рециклират батерии

CATL и Volvo Cars ще рециклират батерии

CATL и Volvo Cars ще рециклират батерии

Реклама Peugeot 408
Гигантът в областта на батерийните технологии CATL и Volvo Cars обявиха, че двете компании са постигнали споразумение, което предвижда обща дейност в областта на рециклирането на използвани батерийни елементи.

Според споразумението, Volvo Cars ще събира използвани батерии, след което ще ги предава към одобрени от компанията подизпълнители с цел рециклиране и събиране на ценни материали като никел, кобалт и литий. CATL ще използва тези материали за производството на нови батерийни клетки, които ще бъдат интегрирани на борда на автомобилите на Volvo.

"Двете страни също така ще създадат ефективен, съвместен и прозрачен механизъм за управление, за да гарантират, че целият процес на рециклиране и производство отговаря на изискванията за качество на двете страни и е в съответствие със законовите и регулаторни изисквания на различни региони по света", казват в изявлението си от CATL.

"Кръговата икономика е важна част от стратегията за устойчиво развитие на Volvo Cars", споделя Хари Ли, вицепрезидент по доставките и логистиката на Volvo Car Asia Pacific. "Поели сме ангажимент за постигането на нулеви нетни емисии в нашата верига до 2040 година, което изисква съвместните усилия на доставчиците в цялата индустриална верига. Сътрудничеството с CATL допълнително ще намали средните въглеродни емисии на електрическите автомобили на Volvo Cars през жизнения цикъл, ще подобри бизнес модела за рециклиране и повторна употреба на батериите за електромобили, като по този начин ще постави важен демонстрационен пример за устойчивото развитие на индустрията за батериите за електромобили в Китай". Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили BYD

BYD стана официален спонсор и на CONMEBOL Copa América 2024

Май 19, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Honda

Пълна електрификация на Honda до 2040 г.

Май 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Kia Land Rover NIO Opel Rover Tesla

Най-четеното от изминалата седмица (20/2024)

Май 19, 2024