Skoda Monte Carlo

Фойерверк от новости в Cupra в световната премиера в Мадрид - видео

Фойерверк от новости в Cupra в световната премиера в Мадрид - видео

Фойерверк от новости в Cupra в световната премиера в Мадрид - видео

Реклама Nissan X-Trail
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Мадрид

Cupra доказва със своите модели, че електрификацията и спортът вървят заедно. През 2023 г. марката достигна нов връх с повече от 230 000 автомобила, доставени по целия свят. Rспанците fjпразнуваnd голяма световна премиера в Мадрид с новия Cupra Formentor и новия Cupra Leon. Преработени и подобрени, двата модела имат за цел да продължат историята на успеха на марката.

Новият Cupra Formentor се превърна в бестселър на компанията и само за няколко години в икона на марката. В силно конкурентния пазар за A-CUV, той оглави класациите по продажби миналата година със 120 100 доставки по целия свят. Новият Cupra Leon се предлага като хечбек с пет врати и спортен турър вариант. През първото тримесечие на 2024 г. Cupra достави 56 600 автомобила, което е увеличение от 21,4 процента в сравнение с първото тримесечие на 2023 г., докато март представлява нов рекорден месец за марката с 23 800 доставки.

„Cupra Formentor и Cupra Leon допринесоха значително за успеха на марката, тъй като тя разширява присъствието си по света. План, който беше невероятно успешен с почти 600 000 автомобила, доставени от пускането на марката през 2018 г.“ - казва Уейн Грифитс , главен изпълнителен директор на Cupra.

Логото на Cupra е впечатляващо на предния капак, в центъра на така наречения „нос на акула“. Агресивният външен вид на предницата е допълнително дефиниран от триъгълни матрични LED светлини. Същият триъгълен дизайн на осветлението служи като рамка за осветеното лого на Cupra. Предлагат се и нови матови цветове като Century Bronze или Enceladus Grey.




Интериорът предлага елементи с нов дизайн като централната конзола. Обстановката е подобрена с висококачествени материали. В същото време Cupra преследва по-устойчив подход към своите автомобили - както може да се види в седалките тип кофа, които в зависимост от конфигурацията са покрити със 73 процента рециклиран веган микрофибър.

Нов и подобрен е интерфейсът тип Човек-машина (HMI), внедрен в цифровия кокпит зад волана, както и в по-голямата 12,9-инчова информационно-развлекателна система с осветен плъзгач. И двете превозни средства разполагат с нова висококачествена звукова система с 12 високоговорителя, разработена в сътрудничество с аудио експертите в Sennheiser Mobility.

Двата модела идват с набор от задвижвания, които включват четири различни технологии: TSI (бензин), мек хибрид (eTSI), TDI (дизел) и e-Hybrid (plug-in хибрид). Новото поколение на plug-in хибрида има мощност от 200 кВт/272 к.с., предлага чисто електрически пробег от над 100 километра и вече е съвместим и с бързо зареждане (до 50 кВт прав ток).

Нова версия с бензинов двигател (TSI) също се предлага изключително за двата модела, има мощност от 245 кВт/333 к.с. и е оборудвана с технология за разделяне на въртящия момент и спирачки Akebono.

На световната премиера в Мадрид Cupra обяви създаването на Cupra Design, ново, независимо дизайнерско бюро. Освен че отговаря за продуктите на марката, то ще работи с компании, които се идентифицират с философията на марката и искат да включат стила на Cupra в собствените си продукти, според производителя. Факт е че Cupra успя да се балансира, като вдъхнови широка целева група с модерни и екологични автомобили. Успехът е ясно видим в присъствието на марката в трафика и по магистралите. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Новото Bentley Continental GT идва със 782 конски сили

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Alpine Renault

RENAULT Rafale E-Tech 4x4 обещава 300 конски сили и 100 километра в чист електрически режим (Видео)

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Bentley заменя W12 двигателя си с брутално звучащ V8 хибрид (Видео)

Май 16, 2024