Opel Stock

Новият Ford E-Transit: зареждате по-бързо и карате по-далеч

Новият Ford E-Transit: зареждате по-бързо и карате по-далеч

Новият Ford E-Transit: зареждате по-бързо и карате по-далеч

Реклама Peugeot 408
Ford Pro представи нов вариант на напълно електрическия Ford E-Transit, който позволява на превозвача да измине до 402 километра (WLTP) с едно зареждане на батерията. Освен това има по-бързо зареждане с променлив ток (AC) и постоянен ток (DC). Клиентите на Transit могат да поръчат новия модел тази година, като първите доставки са планирани за пролетта на 2025 г.

Разширението на гамата, което се предлага при поискване, се основава на използваем капацитет на батерията от 89 кВтч. Този енергиен резерв позволява напълно електрически пробег, който е с 28 процента по-висок от сравним сериен модел. Оборудван с това, Ford E-Transit е още по-подходящ за автопаркове, които пътуват извън границите на града и все пак искат да се възползват от предимствата на електрически задвижвани и свързани търговски превозни средства.

„Вариантът на модела E-Transit с разширен пробег предоставя още един пример за това как Ford Pro подобрява производителността на електрифицираните автопаркове в цяла Европа“ - обяснява Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro Europe - „Това позволява на нашите клиенти да пътуват на по-дълги разстояния между сесиите за зареждане. В комбинация с широката гама от стилове на каросерията и поддръжката на свързаната екосистема на Ford Pro, ние допълнително разширяваме позицията си на надежден партньор за цялостни решения за автопаркове.“

E-Transit с увеличен пробег е насочен специално към потребители, които използват превозни средства в селски райони, в по-студен климат или по маршрути с по-дълги участъци от магистрали. Неговото задвижване също е подходящо за преустройства или надстройки с по-голямо тегло или допълнителни енергийни изисквания.

В същото време инженерите на Ford успяха да подобрят производителността на зареждане на E-Transit с разширен пробег. В тази версия тя вече е 22 кВт при AC точки за зареждане вместо стандартните единадесет. По този начин батерията на задвижването може да бъде напълно заредена за шест часа, например на фирмена стенна кутия.

С постоянен ток (DC), новият вариант на модела може дори да зарежда със 180 кВт вместо обичайните 115 кВт. Това означава, че само десет минути са достатъчни за „зареждане“ с до 116 километра допълнителен пробег. Зареждането от десет до 80 процента от пълния капацитет отнема само около 28 минути. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Новото Bentley Continental GT идва със 782 конски сили

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Alpine Renault

RENAULT Rafale E-Tech 4x4 обещава 300 конски сили и 100 километра в чист електрически режим (Видео)

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Bentley заменя W12 двигателя си с брутално звучащ V8 хибрид (Видео)

Май 16, 2024