Skoda Monte Carlo

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Реклама Skoda Stock
На 27 април Световният шампионат ABB FIA Formula E приема домакинството на княжество Монако за осмия кръг от десетия сезон на шампионата.
Жан-Ерик Верн и Стофел Вандоорн ще седнат зад волана на DS E-TENSE FE23 в уникално оформление „Grand Gala“ в знак на почит към блясъка на Монте Карло.
Отборът на DS Automobiles и PENSKE AUTOSPORT в момента заема петото място въс временното класиране при конструкторите.
След надпреварите в състезателния уикенд в Мизано, световният шампионат ABB FIA Formula E продължава европейската си обиколка към на легендарното 3,3-километрово трасе по улиците на княжество Монако, което на 27 април за пореден път ще стане домакин на 22-та пилоти, състезаващи се за победата в шампионата с изцяло електрическите автомобили.

За осмия кръг от десетия сезон на шампионата ABB FIA Formula E и седмото състезание, което ще се проведе в Монте Карло, тимът на DS Automobiles и техните партньори от PENSKE AUTOSPORT създаде уникален облик на своя болид DS E-TENSE FE23. Бляскавото оформление, наречено „Grand Gala“ отдава дължимото на бляскавите гала вечери, с които е известна атмосферата в княжество Монако.

В момента отборът DS PENSKE заема пето място в отборния шампионат и всички в него са изцяло съсредоточеи върху една ясна цел - завръщане сред лидерите във временното класиране. За изпълнението на тази задача, отборът може да разчита на таланта на френския пилот Жан-Ерик Верн - двукратен шампион във Формула Е и победител в E-Prix на Монако през 2019 година, както и на белгийския му съотборник Щофел Вандоорн, който стана шампион през 2022 година и спечели надпреварата по улиците на Монте Карло през същата година.

Уникалният болид DS E-TENSE FE23 „Grand Gala“, разработен от специалистите на DS Performance несъмнено ще бъде сред основните акцнти в програмата на предстоящото наистина звездно състезание, което винаги е било сред най-важните за сезона кръгове от шампионата.

Стартът на Monaco E-Prix е тази събота, 27 април, от 15:00 часа централноевропейско време.

Еудженио Францети, директор на DS Performance:

„Ето че отново предстои да стартираме в Монако след броени часове! За DS Performance това несъмнено е най-важната надпревара през годината, тъй като представлява своего рода домашно състезание за нас. Подготвили сме се да отдадем дължимото на най-емблематичното събитие в календара на шампионата и ще участваме в седмото поред в историята на Формула Е състезание в Монако с уникалния дизайн „Grand Gala” на нашияте болиди DS E-TENSE FE23. Бляскавите златни надписи и емблеми върху черния основен цвят на каросериите е отпратка към официалните облекла на бляскавите гала вечери, които са се превърнали в своеобразен символ на атмосферата в Монако. Много се надяваме почитателите на отбора да харесат този нов облик и е важно да подчертаем, че в случая не става дума само за външността. В последно време нашият автомобил е изключително конкурентоспособен в квалификациите и очакваме в събота отново да се представи на високо ниво – разбира се, подкрепен и от таланта на двамата ни пилоти. Бъдете сигурни, че ще положим всички възможни усилия, за да се представим в пълния си блясък в Монако!“

Основни данни и постижения от момента на влизането на DS Automobiles във Формула Е:

- 112 състезания
- 4 шампионски титли
- 16 победи
- 48 подиума
- 23 полпозишъна Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Aston Martin BMW Cadillac Ferrari Ford Lamborghini Lexus McLaren Peugeot Porsche Toyota

186 пилота се впускат в предизвикателството 24-те часа на Льо Ман 2024

Май 08, 2024
Авто Новини Мотоциклети Спорт

Harley-Davidson се състезава в German Endurance Cup

Май 08, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Maserati

Формула Е е през уикенда в Берлин

Май 08, 2024