Lasurit eshop

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Реклама Honda ZR-V
General Motors обяви, че Sierra EV Denali Edition 1 ще надмине предварително обявения пробег от 700 км, поставяйки го в позиция да се бори със своя брат, Chevy Silverado EV, за превъзходство на електрическия пикап. Въпреки това, всъщност ще струва хиляди по-малко от първоначалната оценка. Въпреки че $99 495 все още са доста пари за пикап, но в случая на Denali Edition 1, това представлява намаление на предварителната цена с повече от $7K от $107 000 при първоначалното представяне на пикапа през октомври 2022 г.

И ако сте лоялен привърженик на GM, който не се притеснява от цената на автомобила от $100K, който не се интересува ни най-малко от стоките за елпикапи, с които Ford, Tesla и Rivian биха се радвали да ви видят да тръгнете на път, тази цена може да е добра. Най-голямата новина от съобщението е, че Denali Edition 1 ще бъде готов за пробег до 440 мили (708 км) с едно зареждане, 10 процента над и извън първоначално обявения обхват от 400 мили (644 км) и само няколко прогнозни мили по-малко от 450е-мили (724-км) на Chevy Silverado EV 4WT.

Sierra EV все още очаква своята официална оценка на пробега, тестван от EPA, но в момента числата се движат в правилната посока. GM казва, че тези допълнителни 40 мили идват в резултат на оптимизацията на платформата Ultium, но ще се изненада ли някой, ако GM, кралят на киловатчаса, просто постави повече клетки в своята батерия? GM никога не е разкривал капацитета на батерията на Sierra EV при дебюта през 2022 г. и все още не е го направил ...



GMC казва, че Sierra EV Denali Edition 1 ще може да натовари заряд на батерията за 160 км пробег само за 10 минути, използвайки публично DC бързо зареждане Какъвто и да е крайният капацитет на неговата батерия, Denali Edition 1 ще бъде готов за 800-V бързо зареждане при до 350 кВт. Това е малко по-малко от някои от най-новите ултра-бързи скорости на зареждане, които се появяват по света, но е достатъчно бързо, за да добави 100 мили (160 км) обхват за около 10 минути.

GMC също така повиши няколко от ключовите характеристики на Sierra EV Denali Edition 1, повишавайки посочения капацитет за теглене с 227 кг до 4535 кг и полезния товар с 68 кг до 657 . Това изравнява Sierra EV с Ford Lightning по отношение на максималното теглене, но все още е доста по-малко от максималния полезен товар от 1013 кг на Lightning. Tesla Cybertruck може да се похвали с 4989 кг теглен товар и 1134 кг полезен товар.

Останалата част от спецификациите на Sierra EV Denali Edition 1 остават такива, каквито бяха обявено по-рано, включително 754 к.с. електрическо задвижване, адаптивно въздушно окачване, управление на четирите колела с възможност за CrabWalk/рачешка походка/ и наличната усъвършенствана помощ на водача SuperCruise. MultiPro Midgate предлага сериозна гъвкавост на товарното легло, нараствайки от основния леген с 1,8 м, когато е затворен, до 2,7 м с отворена средна врата и сгънати задни седалки, до 3,3 м при пускане на вратата на багажника при отворена врата по средата.

Препоръчителната цена на Denali Edition 1 от $99 495 включва такса за дестинация от $1995. Камионът е с цена над тавана от 80 000 долара на федералното правителство на САЩ за допустимост на данъчен кредит, но ще последват и по-ниски цени на Sierra EV. GMC не обяви финализирана цена, но преди това беше изчислена базово ниво от $50 000 за семейството. В момента дилърите работят с притежателите на резервации за Denali 1 Edition по поръчки и доставките ще започнат това лято.
Източник: General Motors Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024