New Dacia Duster

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Реклама Opel Stock
Renault освежи Captur и новият модел е следващият автомобил след Clio, който възприема новия дизайнерски език на шефдизайнера на Renault Жил Видал. Той език се характеризира със стегнати линии и впечатляващи детайли. Дизайнът на предницата е нов, като има и добавено много оборудване. Новото издание на градския SUV запазва гъвкавостта, двуцветната боя и щедрото вътрешно пространство на своя предшественик. Има и редица нови високотехнологични функции.

Фейслифтът на Renault Captur вече може да бъде поръчан. След почти пет години конструиране, освеженото второ поколение на компактния SUV идва с преработена предна част и двуцветна боя в три по-разкошни комплектации и, както преди, пет различни двигателя на цена от 22 950 евро. Доставката започва през юни 2024 г.

Базовата версия Renault Captur Evolution предлага комбинация с бензиновия двигател TCe 90 и, наред с други неща, системи за подпомагане като камера за заден ход, круиз контрол, предупреждение за напускане на лентата и предупреждение за сънливост, система за предупреждение за дистанция и асистент за аварийно спиране. Мултимедийното оборудване вече включва системата OpenR Link с 10,4-инчов дисплей и безжична репликация на смартфон, както и арматурното табло в 7-инчов формат.

В комбинация с двувалентното LPG TCe 100 LPG автогаз задвижване, компактният градски SUV може да бъде поръчан в комплектация Evolution от 23 550 евро. 1,0-литровият двигател с турбокомпресор, съчетан с шестстепенна механична скоростна кутия, предлага 160 Нм въртящ момент в бензинов режим и 170 Нм въртящ момент в режим LPG. Като алтернатива Renault Captur Evolution се предлага и с 1,3-литровия турбо мек хибрид 160 EDC от 26 950 евро.

Renault Captur Techno предлага още повече оборудване и се предлага в комбинация с базовия двигател TCe 90 от 24 950 евро. Стандартното оборудване включва напълно нови 18-инчови алуминиеви джанти, цялостно боядисване на долната част на каросерията в лъскава визия, защита срещу вклиняване отпред и отзад в сатенено сиво и амбиентно осветление на предните врати. Портфолиото от детайли за комфорт включва електрически регулируеми и сгъваеми външни огледала, сензори за светлина и дъжд и електронна ръчна спирачка. Има също индуктивна повърхност за зареждане на смартфон, карта за свободни ръце, автоматичен климатик, преден централен подлакътник, допълнителни USB портове отзад и двоен под на багажника. С вариантите на задвижване Mild Hybrid 140 и Mild Hybrid 160 EDC цената е съответно 26 950 евро и 28 950 евро.

Като алтернатива Captur се предлага в оборудване Techno с хибридно задвижване E-Tech Full-Hybrid 145 (от 29 950 евро). Той съчетава два електрически мотора - 36 кВт електрически мотор и 18 кВт HSG (стартер генератор с високо напрежение) - с 69 кВт/94 к.с. 1,6-литров, 4-цилиндров бензинов двигател и 1,2 кВтч батерия.

Топ оборудването Esprit Alpine, налично за първи път за Renault Captur, блести с още по-изразителен дизайн отвътре и отвън, на цена от 31 750 евро в двигателя Mild Hybrid 160 EDC. Характеристиките включват лога в ледено черно, черни рамки на прозорците с лъскаво покритие, 19-инчови джанти с уникален дизайн и прагове на вратите Alpine, както и защитата от вклиняване отпред и отзад в матово сиво.

Отвътре Esprit Alpine се характеризира с индивидуални тапицерии и декоративни елементи на арматурното табло, ексклузивен, отопляем волан, свободно плаваща централна конзола с електронен лост за превключване и специални спортни педали. Има и редица високотехнологични функции като стандартната мултимедийна система OpenR Link с интегриран Google, която е базирана на операционната система Android Automotive 12. Услугите на Google като Google Maps, Google Assistant и над 40 приложения на Google Play могат да бъдат достъпни с докосване или чрез гласово управление. Адаптивният круиз пилот и предните, задни и странични помощни средства за паркиране също са предназначени да повишат комфорта и безопасността.

Алтернативно, топ моделът Esprit Alpine може да бъде поръчан в комбинация с E-Tech Full Hybrid 145 на цена от 32 750 евро. Интериорът включва нова тапицерия и преработени табла. Мултимедийната система “OpenR Link” с интегриран Google, която се предлага в зависимост от версията, е премиера в B сегмента с технологията “Android Automotive 12”. Изцяло новата електронна архитектура издига безопасността на ново ниво и включва няколко нови системи за подпомагане на водача от последно поколение, включително предсказуемо хибридно шофиране и Active Driver Assist за автоматизирано шофиране от второ ниво.

В Германия новото Renault Captur ще се предлага с пет различни двигателя, включително хибридния вариант E-Tech Full Hybrid 145, който досега са избрали над 35 процента от клиентите. За повече удоволствие от шофирането и по-динамично управление, инженерите са преработили шасито и са калибрирали отново сервоусилвателя на волана. Системата за разширено сцепление, налична за E-Tech Full Hybrid, оптимизира сцеплението при взискателни условия на шофиране. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024