Lasurit
Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Mazda 2 Hybrid излезе на пазара през 2022 г. като първият пълен хибрид на производителя. Тя беше създадена в сътрудничество с Toyota, което означаваше, че приликата между Mazda 2 и Yaris не може да бъде отречена. За моделната година 2024 електрифицираният японец вече получава актуализация, която го прави по-разпознаваем отвън като Mazda.

Моделът все още се задвижва от 1,5-литров, трицилиндров, бензинов двигател с мощност 92 к.с. в комбинация с електромотор с мощност 80 к.с./59 кВт. Получената системна мощност от 116 к.с. ускорява малката градска кола от 0 до 100 за 9,7 секунди и позволява максимална скорост от 175 км/ч. Средният разход е от 3,8 до 4,2 литра на 100 км.

При потегляне Mazda2 Hybrid автоматично стартира в почти безшумен EV режим, без да отделя CO2. По време на нормално шофиране, бензиновите и електрическите двигатели работят заедно възможно най-ефективно, за да постигнат оптимален баланс между доставяне на мощност и горивна ефективност. Кинетичната енергия, генерирана по време на спиране, се възстановява и съхранява във високопроизводителната батерия. Генератор, задвижван от двигателя, поддържа нивото на зареждане на батерията постоянно и следователно Mazda2 Hybrid не е необходимо да се зарежда външно на зарядна станция.




Новото в интериора е 7 или 12,3-инчов цифров инструментален панел и 9 или 10,5-инчова информационно-развлекателна система. Нови системи за подпомагане на водача, като проактивния асистент за шофиране PDA или системата за аварийно спиране при шофиране, която автоматично спира автомобила до безопасно скорост при спешност, улесняват шофирането. Mazda предлага над средната гаранция за нови автомобили за всички нови превозни средства - шест години или 150 000 км. Цените на Mazda 2 Hybrid започват от малко под 25 000 евро.

Седмиците на технологиите на Mazda навлизат в следващия кръг - клиентите, които изберат нов автомобил Mazda между 22 април и 5 май 2024 г., ще получат опция за оборудване безплатно. Това важи и за Mazda2 Hybrid 2024, която празнува търговската си премиера с различни ревизии.

По време на промоционалния период на Седмицата на технологиите на Mazda частни и избрани търговски клиенти могат да обновят желания от тях модел с фабрична опция като елегантен кожен салон или звукова система BOSE без допълнително заплащане и по този начин да спестят до 2900 евро. В допълнение, участващите дилъри на Mazda предлагат атрактивни предложения за закупуване или финансиране и лизинг, които могат да се комбинират с промоцията „Едно оборудване безплатно“. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024