Lasurit eshop

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Реклама Skoda Monte Carlo
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Тройсдорф, Германия

Обновената Dacia Spring е също така е електрическа и достъпна, благодарение на финансирането, предшественикът беше малко по-евтин за клиентите, но каталожната цена на новия модел е по-ниска. Въпреки че е инсталирана много нова електроника за безопасност, при 16 900 евро /в Германия/ той струва значително по-малко от повечето други електрически превозни средства в своя клас.

Dacia Германия представи малкия автомобил с четири врати, който отскоро е достъпен за поръчка, в стилна среда във Velvet Vision Studio в Тройсдорф. Ютубъри, блогъри и други медийни хора видяхме колата на студийната светлината на прожекторите пред бял екран с два примера от технически преработения модел електрически автомобил, който е планиран да бъде пуснат на дилъри през есента на 2024 г.

„С 16 900 евро правим ценово изявление“, казва мениджърът на марката Фредерик Моне. Той казва това с болка и радост едновременно. От една страна, задоволително е да можем да предложим модерен електрически автомобил с много електроника за безопасност на несравнимо ниска цена, но е жалко, че клиентите вече не могат да се възползват от това, което някога беше доста значителна субсидия.

Много ниската цена е резултат както от силата на френската компания майка Renault, така и от стратегията за изграждане на Dacia като възможно най-достъпна, без да се налага да се прави компромис с качеството. Това означава че Dacia Spring е здрав и издръжлив модел, но без технология от висок клас на борда.

Както е известно, акумулаторът е най-скъпата част от автомобила. В Dacia Spring той тежи 186 килограма и позволява пробег от над 200 километра с едно зареждане – един компромис между цена и производителност. Нищо чудно, че Dacia Spring се купува предимно от частни лица като втора кола. Според проучванията на Dacia, потребителите карат 37 километра на ден, разпределени в четири пътувания - почти десет километра във всяка посока. Въпреки ниската цена, клиентите са икономически добре, съобщава бранд мениджърът на Dacia.

Dacia Spring не е универсален, а по-скоро заместващ автомобил в гаража на собственика на дома, който може удобно да зарежда електрическото превозно средство от собствения си контакт и да се задоволи с бензиновия си или дизелов автомобил за по-дълги пътувания.

Междувременно Dacia Spring има всичко на борда, което отговаря на изискванията за безопасност на нашето време: автоматично аварийно спиране (град/околност с откриване на превозни средства, пешеходци, велосипедисти и мотоциклети), разпознаване на пътни знаци, помощ при паркиране назад, сигнал за спешно повикване, предупреждение за промяна на лентата, предупреждение за напускане на лентата, наблюдение на вниманието на водача и спешно повикване (eCall). Конфигурацията на предпочитаните системи за подпомагане може да се управлява с помощта на бутона „Моята безопасност“ в кокпита.

Dacia Spring има и новото лице на марката, познато вече от Duster, като вместо 14-цолови джанти вече има 15-цолови, което го прави да изглежда по-впечатляващ и атлетичен. Към кабината са добавени седем-инчов дисплей на скоростомера и 10,1-инчов сензорен екран, който винаги е зареден с най-новите карти. В допълнение, някои функции могат да бъдат програмирани у дома от дивана.

В допълнение към 308-литровия багажник, в автомобила има всякакви нови места за съхранение на малък и по-голям багаж, кубове 3 в 1 за чанти, куки или LED лампи. Като цяло новата „пружинка“ е умна малка електрическа кола за градски райони, но също и за средни разстояния в селските райони. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024