Lasurit

Над 10 000 посетители в първите два дни, интерес към ексклузивните и спортните модели на Moto Expo 2024

Над 10 000 посетители в първите два дни, интерес към ексклузивните и спортните модели на Moto Expo 2024

Над 10 000 посетители в първите два дни, интерес към ексклузивните и спортните модели на Moto Expo 2024

Реклама Nissan X-Trail
За двата почивни дни – събота и неделя през щандовете на мотоциклетното изложение Moto Expo 2024, преминаха над 10 000 посетители. Учудващо, но и в първия работен ден на седмицата, в зала Арена София отново имаше много фенове на мотоциклетите.

Организаторите от ААП, съвместно с утвърдения си партньор “Експо Тим” ООД, също бяха впечатлени от наплива на хора. Естествено, същото могат да кажат и изложителите. А това говори фактът, че на много от мотоциклетите на всеки един от щандовете има машини с надпис „Продаден“. Самите представители на големите мотоциклетни компании бяха впечатлени от интереса към показаните модели. И то не само към премиерите, които присъстват в изобилие на всеки щанд. Това определя Moto Expo 2024 като най-силното досега, откакто у нас се правят подобни изложения.

Сериозен интерес имаше към щанда на къстъм мотоциклетите на Café Racer Club Bulgaria. Има уникални екземпляри. Сред тях ретро машината BSA 528 от Великобритания с 500-кубиков, едноцилиндров двигател. Не по-малко интересни модели представи Picaso Moto Design. Като BMW R80 и Honda CB750 F2 от 1992 г.

Изглежда 750-кубиковите машина на Honda са благодатни за разработка, тъй като Венцислав Ангелов се е спрял на CBX 750 F от 1993 г. Затова пък Руслан Илиев е заложил на Honda Hornet CB600 от 1998 г.

Страхотен интерес имаше и към специалните модели от лимитираните серии. Един от най-търсените и скъпи модели е Ducati Diavel for Bentley - лимитиран мотоциклет, който отбелязва най-доброто от двете емблематични марки. Резултатът е удивителен синтез от технология, стил и производителност. Изложеният модел е прототип. Ще бъде в номерирана серия до 500+50 екземпляра. 50-те са запазени за клиенти на Bentley.

Пак там може да се види супербайкът Panigale V4 с 1103 куб. см обем, мощност 215 к.с. и въртящ момент 124 Нм при 10 000 об/мин.
От другата страна е пък изгряващата звeзда на WorldSBK - карбоновият BMW M 1000 RR. Със същият или с почти същият Топрак Разгатлиоглу спечели второто състезание в Катедралата на мотоспорта – Ассен. Естествено състезателната машина на турчина с доста подобрения.

Като стана дума са спортни машини, то от Honda на първа редица са подредили цялата се серия пистарки. Зад тях пък е събрано цялото, вече доста нараснало семейство на Hornet – вече с три машини.

Indian Motorcycle пък показват две специални машини Jack Daniel’s – специално проектирани и построени за едноименният бърбън от Тенеси.

Според Десислав Минков, на щанда на Suzuki най яханият от посетители мотоциклет е новият Hayabusa. Той е във версия 25th Anniversary Eddition. Дори засенчва най-новият спортен кросоувър - GSX-S 1000 GX.

Все пак сред хитовите експонати са адвенчърите. Те присъстват на щандовете на Yamaha, Kawasaki, КТМ, Honda. Дори испанските Rieju имат оборудван за дълъг път пътешественик. Затова някак неестествено, като мъници до гигант са детските електрически Torrot.

Днес, 23 април 2024 е последният работен ден на Moto Expo 2024 от 10.00 до 14 часа.

*Източник: Moto Expo 2024 Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии