Lasurit eshop

Subaru Crosstrek : В името на доброто старо време (Видео)

Subaru Crosstrek : В името на доброто старо време (Видео)

Subaru Crosstrek : В името на доброто старо време (Видео)

Реклама Skoda Stock
От Леонид Селиктар

Идейният наследник на добре известното и признато от потребителите Subaru XV- Crosstrek, формиращо над 50% от общите продажби на марката, вече присъства официално и на българския автомобилен пазар, доказвайки, че не всичко, в модерното автомобилостроене, и на всяка цена трябва да бъде свързано с изцяло електрическото задвижване, гигантските дигитализирани повърхности и стерилният екстериорен дизайн на дъждовна капка.

Новото Subaru Crosstrek, анонсирано през миналата година, стъпва на пазара след повече от 2.2 милиона реализирани представителя на XV в целия свят, 127 000 от които закупени от клиенти в Европа.

С изключение на ширината, която остава непроменена на 1800 мм в сравнение с XV, Crosstrek идва с увеличение в основните си габарити- +10 мм в дължината, до показател от 4495 мм, във височината с 5 мм, до 1600 мм, и в междуосието с 5 мм, до 2670 мм. Без промяна остава също така и един от най-важните при модела параметри, а именно отстоянието му от пътя- 220 мм.

Запазено, в сравнение с XV, остава и общото излъчване на екстериорния дизайн на купето, като той е станал още по-впечатляващ и безпардонен по отношение на завидната си приложимост. А тя е еднакво добра, както на, така и извън пътя, като последната от които е акцентирана с помощта на множество стилистични и функционални пластмасови елементи в предната и задната част на автомобила, и калниците.





Crosstrek идва с сериозно променен и модернизиран интериор, в който прави впечатление обединяването на класическото за модела XV изпълнение на предното табло с три екрана в такова с два.

Инструменталният панел пред водача е запазил класическата си конфигурация с два аналогови инструмента за скоростта и оборотите на двигателя, а между тях е интегрирана дигитализирана област с разнородна полезна и с възможност за персонализиране информация относно моментното състояние на движението.

Основната технологична новост във вътрешността на Crosstrek e свързана с интегрираният централен екран с диагонал от 11.6-инча на инфо-комуникационната и мултимедийна система. С изцяло нов интерфейс и логика, работата с него наподобява тази при таблетите, а при желание системата предлага и безжична синхронизация на мобилен телефон чрез Apple CarPlay и Android Auto. Налични също така са и жични опции, в това число USB-A, USB-C и AUX жак. Друга класика в интериора са и двойката бутони с три позиции за работа със системата за подгряване на предните седалки, които са част от средната конзола.

Друга значима новост във вътрешността на автомобила е свързана с новите предни седалки, които са станали осезаемо по-удобни и ергономични, с ясно оформени странични опори и (според компанията) допринасящи за 44% намаление в свободното движение на главата при движение по пресечен терен и пътища с много завои. От Subaru споделят също така, че интериорът на Crosstrek, който е в състояние да поеме товари с обем от 328 до 1314 литра, е и с 50% по-добре шумоизолиран.

По отношение на задвижващата система, при Crosstrek от Subaru са заложили на хибридизирана e-Boxer система с двулитров атмосферен двигател с вътрешно горене с максимална мощност от 136 конски сили, който е подпомаган от електромотор и оптимизирана автоматична трансмисия Hybrid Lineartronic. Друга изпитана система, на която са заложили от компанията при модела е емблематичната симетрична система за задвижване на четирите колела.

Водачът има възможност да избира между два специално конфигурирани режима за движение в затруднени пътни условия- Snow/Dirt и Deep Snow/Mud, които обещават допълнително сцепление и стабилност.

По отношение на безопасността на пътя, от Subaru идва със семейството системи EyeSight за наблюдение и предупреждение за случващото се около превозното средство, системи за избягване на удар, паркинг асистент, оразмерено на удар купе и набор предпазни въздушни възглавници. Crosstrek за първи път получава и предпазна възглавница между водача и пътника отпред, която гарантира допълнителна сигурност в случай на страничен удар.

Със Safe8 осемгодишна гаранция без ограничение на пробега, новият Crosstrek е наличен в три основни нива на оборудване- Style, Style Extra и Premium Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024