Lasurit

Това е новият Grandland на Opel (Видео)

Opel Grandland

Opel Grandland

Реклама Nissan X-Trail
Opel разпространи първите изображения, информация и видео на изцяло новото поколение на SUV модела си Grandland, разработен на базата на модулната платформа STLA Medium на компанията майка Stellantis.

100% електрическата версия на Opel Grandland ще стъпи на пазара с изцяло нова батерийна концепция с капацитет от до 98 kWh, която благодарение на по-ниското и тясно изпълнение на модулите си обещава свободен пробег от около 700 километра (WLTP стандарт). По отношение на зареждането, от компанията посочват, че при наличие на подходяща инфраструктура е възможно презареждането на до 80% от батерията за около 26 минути.

Новият Grandland получава също така нова осветителна система Intelli-Lux Pixel HD с над 50 000 индивидуални елемента, еко-отговорен интериор, изпълнен с рециклирани материали, над 35 литра вътрешно пространство за малки товари, в това число и иновативният Pixel Box, 16-инчов централен екран, щадящи гърба ергономични AGR седалки, прожекционен (head-up) екран и много други.

"Новият Grandland е крайъгълен камък за Opel", коментира Флориан Хютл, изпълнителен директор на Opel. "С него, всеки Opel, без изключение, е наличен като електрически. Това е голяма стъпка в нашата електрическа офанзива. Новият Grandland е с дизайн и разработка в Рюселсхайм и ще се прави в Айзенах".



С основни габарити дължина 4650 мм, ширина 1905 мм и височина 1660 мм, новият Grandland е със 173 мм по-дълъг, 19 мм по-висок и 64 мм по-широк от своя предшественик. С междуосие от 2784 мм, автомобилът обещава и впечатляваща товарна вместимост, която може да достигне до 1641 литра.

Новият Grandland ще бъде наличен също така в зареждаема (PHEV) хибридна версия, която обещава свободен пробег на електрическа енергия от до 85 километра, както и в модификация Grandland Hybrid (48V). Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024