Opel Stock

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Реклама Peugeot 408
Абт Купра постигна най-добрия си резултат в Мизано, Италия, след завръщането на отбора във Формула Е преди почти година и половина. След като Лукас ди Граси отбеляза точки за първи път в събота, съотборникът му Нико Мюлер зае четвъртото място на Sunday Place. Швейцарецът пропусна още по-голяма сензация - в крайна сметка не му достигнаха само пет стотни от секундата за място на подиума.

И двете състезания от Формула Е на адриатическото крайбрежие се характеризираха с различни стратегии, търсене на перфектно управление на енергията и температурата, както и множество маневри за изпреварване. Докато ди Граси поне успя да спечели първата си точка за настоящия сезон в събота, Мюлер остана без точка въпреки четвъртото си място в стартовата решетка.

В неделя Мюлер повтори силното си представяне в квалификациите, отново стигна до фазата на дуела и трябваше да признае поражението си едва на полуфиналите. В състезанието отборът избра стратегия, различна от предишния ден, управлявайки пилота си умело и хладнокръвно през 26-те обиколки. Почти изглеждаше голяма сензация, когато Мюлер беше на трето място в последните завои на състезанието - когато пресече финалната линия, трябваше да се задоволи с четвъртото място. Това е най-доброто класиране за отбора от завръщането му в началото на деветия сезон през януари 2023 г. Ди Граси също щеше да спечели точки отново с девето място, но наказание от пет секунди го хвърли обратно на единадесето място.

Формула Е ще се завърне на състезателната писта с надпреварата в Монако на 27 април. Гостуването в града на Лукас ди Граси се счита за един от акцентите на сезона в календара на световния шампионат на Формула Е.

Томас Биермайер, главен изпълнителен директор на Abt и шеф на отбора: „Поздравления за Нико, Лукас и целия екип – всички свършиха фантастична работа този уикенд. Разбира се, трофей в неделя щеше да бъде връхна слава, но всеки може да се гордее с това постижение“.

Опитът от състезанието беше перфектно внедрен в различна, малко по-агресивна стратегия и беше възнаграден с най-добрия резултат след завръщането. Това усещане за успех кара екипа сега да пътува до Монако още по-оптимистично, където искат да продължат точно там. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Мич Еванс спечели E-Prix на Монако - видео

Май 01, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles Jaguar

МЯСТО НА ПОДИУМА И НЯКОЛКО ВАЖНИ ТОЧКИ ЗА ОТБОРА НА DS AUTOMOBILES НА ЛЕГЕНДАРНАТА ПИСТА В МОНАКО!

Апр 30, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Апр 27, 2024