New Dacia Duster

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Реклама Skoda Stock
Citroën представя официално първите снимки на изцяло новия C3 Aircross, който скоро ще отбележи своята пазарна премиера в Европа.
Новият C3 Aircross е преминал през радикална промяна и навлиза в нова територия с амбицията да утвърди позициите си в един инзънредно оспорван пазарен сегмент.
Външният дизайн отразява един значително по-строг и същевременно стилен по характер SUV модел. Самоуверената нова външност му придава по-напористо, мускулесто излъчване с подчертана здравина и издръжливост.
С дължината си от 4,39 метра новият C3 Aircross е пораснал значително, за да предложи повече вътрешно пространство и за първи път в този сегмент - до 7 места. Едновременно с това, моделът запазва своя компактен, практичен и маневрен дух.
В допълнение към версиите с двигател с вътрешно горене, гамата на C3 Aircross ще предложи и особено подходящата за този вид модели хибридна система, както и вариант с изцяло електрическо задвижване.
C3 Aircross бележи продължението на продуктовата офанзива на Citroën в B сегмента и споделя стилистичния език, отличаващ C3. Налице е същата философия за осигуряване на уникален комфорт и всички удобства и възможности, които клиентите на марката очакват.


Поаси, 18 април, 2024 година – Citroën представя официално първите снимки на изцяло новия C3 Aircross, който споделя стила в дизайна с хечбек варианта на C3 и обещава изключителни показатели по отношение на вътрешното пространство и комфорта. Новият модел има амбицията да предизвика сериозен ефект в този сегмент на пазара със своето изключително конкурентоспособно ценово позициониране. И двата модела използват идентичната технологична основа на платформата Smart Car, която позволява отлична гъвкавост от гледна точка на вариантите на задвижването и висока ефективност по отношение на себестойността и експолоатационните разходи.

Изцяло новият C3 Aircross е претърпял радикална промяна в сравнение със своя предшественик и прави сериозна крачка напред към нови територии. Моделът се отличава със своя по-самоуверен и настъпателен характер, по-обширно вътрешно пространство с до седем места, разширена гама от варианти за задвижване и с познатото високо ниво на комфорт за водача и пътниците. В съчетание с изключително привлекателното ценово позициониране, новата, по-зряла и мускулеста еволюция на C3 Aircross отговаря напълно на съвременните пазарни очаквания.

Модерен, последователно усъвършенстван дизайн.

Новият C3 Aircross включва много от елементите на новия стилистичен език на марката Citroën, който бе представен за първи път при концептуалната студия Oli, а първата му серийна реализация дойде под формата на новия C3. По този начин дизайнът на новия модел съчетава в едно новата корпоративна идентичност на марката с извънредно ярката и самоуверена нова стилистична линия. В подчертано вертикалната ориентация на предната част гордо изпъква новата емблема на Citroën, допълнена от характерната светлинна графика с три светещи сегмента. Качеството и вниманието към детайла в новия дизайн се подчертани в изключително модерен стил, който включва мотива на шеврона в изпълнението на редица елементи.

В допълнение към тези графични ефекти, дизайнерите на Citroën са подходили творчески и към придаването на индивидуален облик на новия силует. Вертикалната ориентация на елементите е разчупена чрез двуцветното изпълнение на лаковото покритие на каросерията с контрастен покрив, а в излъчването на новия C3 Aircross са добавени свежи цветни акценти като клипсовете на броните и задните калници, които клиентът може да променя по свое желание.

Подчертан SUV характер.

Излъчването на новия C3 Aircross също е претърпяло радикална промяна, трансформирайки се от подчертано заоблени, миловидни форми към коренно различен, по-ъгловат, мускулест и напорист стил, но без нотки на агресивност. Мощният, внушаващ здравина и издръжливост нов C3 Aircross отдава дължимото на своята нова SUV същност с високия, хоризонтално разположен преден капак, разширените обеми на калниците, увеличената предна и задна следа на ходовата част и солидните форми в областта на „раменете” на каросерията, допълнени със защитните арки на калниците над големите колела с диаметър 690 милиметра. Всяка от линиите в новия дизайн добавя напрежение и енергия към осанката на модела, който излъчва много по-голяма самоувереност. Страничният силует на каросерията на свой ред е много балансиран и дава израз на новата здравина и сила.

Компактен SUV модел с до седем места.

Новият C3 Aircross бележи сериозен ръст по отношение на дължината на каросерията, която вече достига 4,39 метра и осигурява значително по-голямо по размери вътрешно пространство. Отлично балансираните пропорции на силуета подчертават ярко изключително дългото междуосие, което е най-голямото в тази автомобилна категория и дава възможност за повече пространство в областта на краката на пътниците отзад. Друг елемент, станал възможен благодарение на промяната в размерите на C3 Aircross и характерна част от новия дизайн е оформлението на задните калници и колони на покрива, което създава динамична, вертикално ориентирана задна част и осигурява прекрасни условия за удобно настаняване на пътниците на третия ред седалки. Това решение представлява сериозно нововъведение в този пазарен сегмент и предоставя възможност за комфортно пътуване на до седем души благодарение на двете сгъваеми седалки в багажното пространство.

C3 Aircross предлага и редица други находчиви решения за улеснение на семейния живот чрез многофункционални детайли с гъвкаво приложение. Едновременно с това, C3 Aircross запазва до голяма степен своите компактни външни габарити, които му позволяват лесно маневриране и безпроблемно паркиране. Рационален, гъвкав и комфортен, новият C3 Aircross е модерен SUV модел, който се вписва идеално в съвременното ежедневие и стил на живот.

Достъпни ценови равнища с разнообразни варианти за задвижване.

Новото предложение на марката в B SUV сегмента споделя платформата Smart Car с хечбекa C3. Тази високотехнологична архитектура на марката Citroën е проектирана от самото начало за оптимална интеграция на различни електрифицирани варианти на задвижване. По този начин C3 Aircross е в състояние да отговори адекватно на сериозните предизвикателства на енергийния преход, като за първи път наред с традиционните двигатели с вътрешно горене се предлага и хибридна версия, която улеснява достъпа на по-широк потребителски кръг до електрифицирано задвижване и се отличава с многофункционалност, отговаряща перфектно на този тип автомобили. Нещо повече, новият модел ще се предлага и в ценово достъпен вариант с изцяло електрическо задвижване, произведено в Европа.

Спокойно и комфортно пътуване.

SUV характерът на C3 Aircross включва увеличен клиренс на окачването, по-уверено поведение на пътя, улеснен достъп до местата при качване и слизане и по-благоприятна, висока позиция на водача, който може да разчита на по-добра видимост към пътната обстановка. Всички тези елементи имат своя принос за усещането за комфорт и благополучие за всички на борда, което е още една от ярките отличителни черти на новия модел. Подобно на C3 седан, новото поколение на C3 Aircross ще постави особен акцент върху комфорта и ще предложи пълния спектър оборудване и технологии, очаквани от клиентите в този сегмент на пазара.

Промяна на мащаба.

Изцяло новият C3 Aircross, който ще дебютира на пазара през това лято, предлага нова визия за компактния европейски SUV на един от най-големите световни пазари. Тенденцията на европейските пазари от 2020 година насам сочи, че обемът на продажбите на моделите в B-SUV сегмента надминава значително този на хечбек моделите в B сегмента. Към момента той вече надхвърля 2 милиона нови регистрации на годишна база, а конкуренцията на този пазар се изостря постъпателно.

Citroën навлезе в този пазарен сегмент още през 2008 година със своя C3 Picasso. По онова време B SUV категорията реално не съществуваше, но Citroën вече предлагаше алтернатива на традиционните типове каросерии с по-висока позиция на водача и невероятно функционално вътрешно пространство, често сравнявано с ефекта на "магическа кутия".

Обозначението Aircross се появи на бял свят през 2017 година при C3 Aircross, който запази практичните предимства на първообраза, но добави към тях и леки приключенски нотки. В средата на 2024 година Citroën ще отбележи пазарната премиера на новото поколение на C3 Aircross, преобразено изцяло, за да отговори на очакванията на потребителите с по-големи семейства. Той придава напълно нови измерения на оригиналната концепция със своя мощен, напорист стил, увеличено вътрешно пространство и многофункционална гъвкавост с възможност за комфортно пътуване на до седем души и електрифицирани варианти за задвижване - от хибридни до 100% електрически. Разбира се, емблематичният за марката комфорт ще бъде съчетан с модерни решения за онлайн свързаност на борда.

По-подробна допълнителна информация за изцяло новия C3 Aircross ще бъде предоставена на по-късен етап непосредствено преди пазарната премиера на модела в началото на лятото на 2024 година.

*Източник: www.citroen.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024