New Dacia Duster

Новата Skoda Superb Combi – видео

Новата Skoda Superb Combi – видео

Новата Skoda Superb Combi – видео

Реклама Peugeot 408
Комбито все още е много важно в Германия. Skoda също знае това и затова отново предлага последното поколение на своя флагман Superb като комби. Superb съществува от 2001 г., но имаше и Skoda 640 по-рано между 1934 и 1949 г., с името Superb. Цените на новата Skoda Superb Combi в момента започват от 39 580 евро за мекия хибрид със 150 к.с.

Вариантите на задвижване на новия Superb Combi са широки с диапазон на мощност от 150 до 265 к.с. Предлагат се три бензинови двигателя, два дизелови двигателя, мек хибрид и plug-in хибрид с изцяло електрически пробег от над 100 километра. Всички варианти на задвижване на Superb са оборудвани със 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG. Само Plug-in хибридът получава 6-степенна DSG версия. Средният разход на базовия дизел със 150 к.с. е от 4,9 до 5,4 л/100 км.

До 28 така наречените Simply-Clever детайла поддържат усещането за комфорт в новото поколение на Skoda Superb. Например централен подлакътник с интегриран държач за таблет на задната седалка, интегрираната фуния в капака на контейнера за течност за миене на предното стъкло или сгъваемите облегалки за глава за пътниците отзад.




Чехът е увеличил дължината си с четири сантиметра, докато ширината е намалена с 1,5 сантиметра. Пет милиметра допълнителна височина осигуряват седем милиметра повече място за главата от предшественика. По-тесните главни фарове се предлагат като изцяло LED и Bi-LED матрични версии. На борда има множество нови или разширени системи за подпомагане на функционалността. Например, асистентът за завиване и асистентът за пресичане празнуват своята премиера в новия Superb.

В допълнение към висококачествените и чисто обработени материали, интериорът предлага 12,9-инчова информационно-развлекателна система с всички общи функции, както и интелигентни въртящи се бутони за управление под вентилационните дюзи. Те контролират климатика, както и отоплението и вентилацията на седалките с натискането на един бутон. Средният бутон може да изпълнява четири от шест избрани функции, като регулиране на мащаба на картата, сила на звука или избор на режим на шофиране. Багажникът побира от 690 до 1920 литра, с 30 литра повече от предшественика. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Rover

100% RANGE ROVER. 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ. ТЕСТВАН ДА БЪДЕ ЛИДЕР.

Май 02, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Renault

Всичко за ... RENAULT SYMBIOZ (Видео)

Май 02, 2024