Skoda Monte Carlo

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Реклама Honda ZR-V
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Оман

Прототипът Audi e-tron GT има спортен, елегантен дизайн и висока производителност. В Оман производителят ни предостави електрическото Gran Turismo за първоначално тестово шофиране. Едно нещо веднага и предварително: Каква кола! Няма друг вариант на първо впечатление! Audi e-tron GT е визуално впечатляващ още от пръв поглед. Колко конски сили в крайна сметка ще има производственият модел и как ще се развие ценообразуването все още не е окончателно публикувано. Но потенциалните клиенти в Оман вече очакват с нетърпение този супер спортен автомобил.

И определено не само това! Започваме пробното си шофиране, но не можем да караме по-бързо от 120 км/ч в Оман, тъй като има много камери за скорост и контрол на трафика навред. Но достатъчно покарахме за първо впечатление. От гледна точка на технологията превозното средство представлява функционален, но все пак само експериментален модел на планирания краен продукт.

Интериорът на прототипа все още е покрит с камуфлаж, но може да се предположи, че както е типично за Audi, в бъдещия сериен модел ще има висококачествени интериорни елементи. Спортните седалки предлагат добра странична опора и се чувстваме в добри ръце.

Яан-Матес Райлинг е технически ръководител на проекта в Audi в Некарсулм. Той казва: „Прототипът има много мощност. И отговаря на изискванията, за да пренесе тази мощност безопасно на пътя. Тъй като ние правим развитието на мощността контролируемо, е лесно да се управлява тази кола.“

Освен от красивия дизайн, ние сме впечатлени от динамиката и лекотата, и разбира се от експлоатационните характеристики на този изцяло електрически спортен автомобил. Ускорението и управлението в завои са просто фантастични. Но в случая с прототипа e-tron GT освен високата производителност има много повече. То е в цялото превозно средство, не само задвижването и управлението.

Първите модели на от тези „Boliden“ са планирани да бъдат доставени тази година. Според производителя обхватът ще трябва да се увеличи, а под капака ще има и повече конски сили. Цените ще бъдат съобщени по-късно - винаги има място за подобрение в този сегмент. Но завистливите погледи на жителите на Оман по време на първият ни тест драйв бяха безценни. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли BMW

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

Май 01, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Авто глобус Dacia

Новата Dacia DUSTER: Просто повече DUSTER (Видео)

Апр 30, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA

CUPRA показа новите Formentor и Leon (Видео)

Апр 30, 2024