Lasurit

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Нови средни и големи ванове от Mercedes-Benz

Реклама Skoda Monte Carlo
Mercedes-Benz Vans иска да разшири допълнително позицията си на водещ производител на премиум ванове. Новите средно големи и големи ванове от Mercedes-Benz - Vito, eVito, Sprinter и eSprinter предлагат повече комфорт, безопасност, функционалност и дигитална мрежа.

Vito е най-универсалният от средните микробуси с допустимо общо тегло между 2,8 и 3,2 тона. Предлага се като ван, Mixto и Tourer. Това е единственият модел в своя клас, предлаган в три дължини, с две междуосия и две задвижващи системи. С това разнообразие той отговаря на изискванията на различни индустрии - от търговци до поддръжка и обслужване на клиенти, както и оператори на автопаркове до производители на специални превозни средства за храна или спешни медицински услуги.

Вариантът с електрическа батерия eVito е създаден като алтернатива за местно шофиране без емисии на CO2 от 2018 г. Предлага се в две дължини на каросерията като панелен ван и като турър за търговски превоз на пътници. Новият Vito и новият eVito правят голям скок, особено по отношение на свързаността. За първи път са оборудвани с мултимедийна система MBUX. Това означава, че търговските клиенти в сегмента на средните ванове сега също се възползват от модерна цифрова мрежа, включително разнообразие от цифрови екстри.

Гамата от автомобили с конвенционално задвижване ще бъде разширена през годината, за да включи бензинов двигател с мека хибридна технология, според производителя. В електрически задвижвания eVito управлението на топлината е оптимизирано, наред с други неща.

Sprinter, който служи като съименник на цял сегмент, е флагманът на Mercedes-Benz Vans с дял от продажбите от около 50 процента. Предлага максимално допустимо общо тегло до 5,5 тона. Sprinter вече се предлага в основната си форма като панелен ван, бордов автомобил, шаси и турър в три дължини с предно, задно или задвижване на четирите колела. Предлага се и като основа за разширяване и сглобяване, например като кемпер. С тази гъвкавост, големият транспортьор позволява множество варианти и е основата за различни каросерии и конверсии.

Новият Sprinter предлага значително увеличение на безопасността, комфорта и цифровите мрежи, като същевременно поддържа максимална гъвкавост. Разполага с разширени и допълнителни системи за подпомагане на шофирането, като асистента за информация за упътванията и асистента за завиване. Иновативната мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с интелигентен гласов асистент вече е стандартна.

Второто поколение на електрическия ван, новият eSprinter, се базира на нова модулна концепция със задвижване на задните колела. Състои се от три модула (преден, среден и заден модул), които позволяват платформата да бъде лесно адаптирана към широка гама от варианти на превозни средства. Новият eSprinter позволява по-високи полезни товари с допустимо общо тегло до 4,25 тона и по-голямо разнообразие от варианти.

Клиентите могат да избират между две дизайнерски форми и дължини, три размера на батерията (56, 81 и 113 кВтч използваем капацитет на батерията) и пикова мощност на двигателя от 100 или 150 кВт. Електрическият пробег е до 478 километра. Новият eSprinter за първи път разполага с допълнителен теглич за ремарке и предлага товар на ремарке до два тона. Товарният обем е до 14 куб.м.

В допълнение към обширната гама от системи за безопасност и помощ при шофиране, настоящата мултимедийна система MBUX е стандартна на борда. По този начин търговските клиенти в сегмента на големите ванове имат достъп до модерна цифрова мрежа, включително разнообразие от цифрови екстри, като интелигентна навигация (навигация с Electric Intelligence) с активно управление на пробега.

Продажните цени на новото Vito започват от 36 557 евро като панелен ван и 45 888 евро във версията Tourer. Новият eVito се предлага като панелен ван от 49 441 евро, а eVito Tourer от 63 549 евро. Продажните цени на новия Sprinter започват от 43 504 евро като ван и 31 896 евро като шаси. Новият eSprinter се предлага като ван от 47 591 евро. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Авто глобус Dacia

Новата Dacia DUSTER: Просто повече DUSTER (Видео)

Апр 30, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA

CUPRA показа новите Formentor и Leon (Видео)

Апр 30, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Ford

Новият Ford E-Transit: зареждате по-бързо и карате по-далеч

Апр 30, 2024