Skoda Monte Carlo

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Реклама Renault Arkana
+++ Новият модел на успешния по целия свят Sports Activity Vehicle преминава през финалните настройки на системите за контрол на динамиката и асистиращите системи
+++ Всеобхватна изпитателна програма в тестовия център на BMW Group в Мирамас, Франция
+++ Развойната дейност е фокусирана върху страничната динамика, комфорта на кормилното управление и при дълги пътувания
+++ Хармонично изживяване за клиентите благодарение на типичната за BMW интегрираност

Към края на разработката си за серийно производство новото BMW X3 преминава през финалните настройки на системите за контрол на динамиката и асистиращите системи на тестовия полигон на BMW Group в Мирамас, Южна Франция. Четвъртото поколение на Sports Activity Vehicle (SAV) в премиум сегмента на средния клас вече беше представено преди няколко седмици с високоефективни двигатели с вътрешно горене, както и с модернизирано Plug-in хибридно задвижване. С интензивната програма за настройки развойните и тестовите инженери гарантират, че всички варианти на новото BMW X3 ще се отличават с уверено поведение на пътя, независимо от задвижващата си концепция и своето тегло. Винаги хармоничното потребителско изживяване в новото BMW X3 включва и хармонична функционалност на всички системи за автоматизирано шофиране и паркиране.

По пътя към серийното производство, новото BMW X3 вече завърши обширна тестова програма на сняг и лед, в региони с екстремни горещини и изпитания извън пътищата с твърдо покритие. Пригодността на SAV за всекидневна употреба и пътуване е тествана и усъвършенствана в градския трафик със спиране и тръгване, както и по криволичещи междуградски пътища, магистрали и подбрани състезателни писти.

Перфектно съгласувани системи за типично за BMW изживяване при шофиране

За последните фини шлифовки на изживяването при шофиране в новото BMW X3 развойните инженери използват многофункционалния тестов полигон в Мирамас. В допълнение към асфалтов овал и магистрален пръстен, там има също слалом, серпентини и кръгови писти, както и офроуд трасета и отсечки за тестове на управляемостта с различни пътни настилки. Това позволява надлъжното и странично ускорение, окачването и амортисьорите, прецизността на кормилното управление и поведението при спиране на новото BMW X3 да бъдат анализирани и оптимизирани в детайли.

Динамиката на управлението и ефективността на новото BMW X3 се подобряват благодарение на интелигентната олекотена конструкция и оптимизираните аеродинамични качества. С коефициента си на въздушно съпротивление (CX) от 0,27 то поставя нови стандарти в сегмента.

Освен това новото BMW X3 се отличава с разширена следа и повишено натоварване на задната ос. Повишени са и устойчивостта на каросерията към усукване, както и свързаността на окачването. Целенасочената модернизация на кинематиката и еластокинематиката на двете оси, в комбинация с разширената с 19 мм следа на предните колела, осигурява осезаемо по-висока стабилност по курса. По-директното предавателно число на кормилното управление повишава комфорта при завиване, всеобхватно модифицираните тампони на стабилизаторите оптимизират динамиката в завоите без негативно отражение върху комфорта на возене.

Като опция за новото BMW X3 се предлага Адаптивно окачване с амортисьори с електронно управление. То разполага с две настройки, които могат да бъдат избирани от My Modes, като техните финални настройки са част от тестовете за динамика на управлението в Мирамас. Освен това новият модел на този SAV серийно се оборудва с най-новото поколение на управлението на страничната динамика на BMW, което винаги осигурява необходимото усилие в кормилното управление, ARB контрола на сцеплението и разпределението на въртящия момент от Performance Control.

С уникалния развоен опит на BMW се гарантира, че всички компоненти на задвижването и окачването са идеално съгласувани. Това създава характерната комбинация от прецизност, увереност и гъвкавост, която е характерна за изживяването при шофиране в SAV на BMW.

Типичната за BMW интеграция оптимизира и автоматизираното шофиране

Новото BMW X3 се оборудва с актуалния BMW iDrive на базата на BMW Operating System 9 включително BMW iDrive контролер и в сравнение с предишния модел предоставя значително разширена гама от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Със серийното си оборудване то значително надхвърля изискванията на теста за безопасност на Euro NCAP. Спирачните и кормилните намеси на асистиращите системи, които са особено фини и чувствителни в сравнение с конкуренцията, са друг пример за уникалното интегриране на динамиката на управлението при BMW. Те позволяват хармонично взаимодействие между водача и автомобила във всяка ситуация.

Великолепната функционалност на всички асистиращи системи е базирана на най-модерни сензори, както и на технологии на софтуера, процесорите и свързаността на най-актуалното техническо ниво. Сред акцентите в гамата на новото BMW X3 е Активният асистент за смяна на лентата и Асистентът за паркиране и маневриране, който позволява управлението на маневрите и извън автомобила с помощта на смартфон. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли BMW

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

Май 01, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Авто глобус Dacia

Новата Dacia DUSTER: Просто повече DUSTER (Видео)

Апр 30, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA

CUPRA показа новите Formentor и Leon (Видео)

Апр 30, 2024