Opel Stock

Nissan Qashqai - оригиналът, сега вече още по-добър (Видео)

Nissan Qashqai - оригиналът, сега вече още по-добър (Видео)

Nissan Qashqai - оригиналът, сега вече още по-добър (Видео)

Реклама Honda ZR-V
• Сериозно преработен външен дизайн, насочен към клиенти на кросоувъри
• Повече комфорт в интериора, благодарение на новите материали и тапицерии
• Обновени информационно-развлекателни функционалности и технологии, включително добавяне на функции с вграден Google
• Ново ниво на оборудване N-Design
• Предлага се с уникалното и иновативно задвижване на Nissan - e-POWER

Нищо не стои дълго време на едно място в силно конкурентния кросоувър сегмент, който Nissan създаде с Qashqai. Малко над три години след лансирането на третото поколение Qashqai, в Европа са продадени повече от 350 000 бройки, като моделът продължава да задава стандартите в сегмента. Пионер и все още еталон, Qashqai получава цялостно естетическо освежаване, както и значителни технологични актуализации.

Философията на промените е да се запази същността на това, което потребителите харесват и обичат в модела, но и да се засилят силните му страни и да се добавят още по-интуитивни и удобни технологии - от смелите промени във външния дизайн до цялостните актуализации на информационно-развлекателната система и свързаните услуги на борда.




Актуализации на екстериора освежават външния вид на Qashqai
Новият Qashqai излъчва усещането за острота и динамика благодарение на обновения си дизайн.
Предната радиаторна решетка е изцяло обновена, за да създаде по-внушително първо впечатление. Вдъхновена от шарките на древните японски самурайски брони, тя е съставена от десетки триизмерни декоративни елементи, боядисани в черно, които сякаш плуват в пространството между ръба на капака и бронята. Отстрани на централната част тези елементи образуват триъгълна форма под новите фарове, която стига до нивото на регистрационния номер.

Новите фарове придават усещане за целеустременост и присъствие, с още по-заострен вид. Те разполагат с модул за адаптивни дълги светлини, допълнен от по-малък модул за по-широко разпределение на светлинния поток, осигуряващ по-добра видимост при слаба осветеност и мъгла. Под основната леща на дневните светлини са обособени пет малки светлинни източника, които са със същата форма като декоративните елементи на радиаторната решетка. Горният модул на дневните светлини служи и за мигач, когато е активиран и за първи път разполага с последователни светлини (според нивото на оборудване).

В задната част формата на светлините остава непроменена, но композицията на модулите в блока е преработена. Червените светлинни елементи сега се състоят от четири отделни компонента, които повтарят формата на декоративните елементи на предната решетка. Те сякаш плуват в корпуса на лещите и са изпълнени в отличителен нюанс на червеното, известен като "супер червено". Лещите вече са прозрачни, за да позволяват по-добра видимост, а тънкият светлинен елемент тип "бумеранг", който обрамчва горната страна на светлинния блок, продължава в задната светлина.




Бронята е с променена форма и сега се отличава с хармонизиран цвят - черен гланц при версиите от по-високите нива или в цвят на каросерията при версия N-Design.

Нови 18-инчови алуминиеви джанти с диамантена шлифовка вече са стандартни за Qashqai от средните нива нагоре. За по-високите версии се предлагат нови, 19-инчови алуминиеви джанти и нов дизайн на 20-инчови алуминиеви джанти. Тази гама от забележителни джанти дава една от най-широките възможности за избор на колела в сегмента, като добавя допълнително измерение към привличащо вниманието дизайнерско освежаване на Qashqai.

Към палитрата на Qashqai са добавени три нови цвята. Бялата перла е нова и се отличава с по-чист оттенък, който сякаш придава блясък при определени ъгли на светлината. Pearl Black замества предишната черна опция и има по-богат черен оттенък, подчертаващ визуалната геометрия на Qashqai.

Deep Ocean е привличащ вниманието нюанс. Изглежда, че се намира някъде между тъмносиньото и сивия металик, в зависимост от преобладаващите светлинни условия.

Пет от цветовете на Qashqai – Perl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue and Ceramic Grey - се предлагат в комбинация с черен покрив за още по-отличителен вид.

Ново ниво на оборудване N-Design
Ново допълнение към гамата на Qashqai е версията N-Design. Тя е замислена така, че да се хареса на клиентите на Qashqai, които биха искали автомобилът им да се отличава с уникални естетически елементи. Отвън, долната част под вратите и арките на колелата са в цвета на каросерията при N-Design. Има и уникални, изцяло нови 20-инчови алуминиеви джанти, които допълнително подчертават присъствието на пътя.

Подобрен интериор
След като интересът на потенциалните или настоящите клиенти на Qashqai е предизвикан от обновения екстериор, любопитството им ще се засили още повече, щом седнат в автомобила.

При по-високите нива има нови елементи от Alcantara® върху арматурното табло, вложки на вратите, подлакътниците, капака на централната конзола за съхранение и дори подложки за коленете. Всичко това допринася за подобряване атмосферата и усещането на борда.

Нови материали украсяват централната конзола около скоростния лост и декоративната вложка между горната част на арматурното табло и жабката, подчертавайки вниманието към детайла, което е в основата на японската изработка.
Обновени тапицерии на седалките са въведени в горните три нива на Qashqai за още по-голям комфорт на водача и спътниците му. Най-забележителна е черната частично ватирана премиум кожа при най-високата спецификация на Qashqai.
Седалките в ниво N-Design са с черна кожа и вложки от Alcantara®. специфичен релефен надпис "Qashqai" украсява частта точно под облегалката за глава.

Ново измерение на повишеното усещане за атмосферата в купето е добавянето на амбиентно осветление при нивата от N-Connecta. Усъвършенствани червени/зелени/сини светодиоди, разположени дискретно, позволяват на водача (или пътника) да персонализира вътрешното осветление според собственото си настроение. При двете най-високи версии светодиодите са разположени и в задната част, така че всички пътници да могат да се насладят на ефекта.

Настройките на амбиентното осветление могат да се управляват чрез централния екран на инфотейнмънт системата.
"Новото лице на Qashqai е с по-атлетичен външен вид, с повече текстура и привличащи вниманието детайли. Вдъхновихме се от традиционните японски бойни доспехи, които въплащават идеята за майсторство и мъжество. Работихме усилено с нашите колеги върху предното и задното осветление, което създава елегантно впечатление и се вписва хармонично към останалите елементи на екстериора. Вътре новите материали и амбиентно осветление издигат още повече нивото на преживяване на борда. Като цяло сме убедени, че купувачите на кросоувъри ще харесат резултата", каза Матю Уивър, вицепрезидент на Nissan Design Europe.

Усъвършенствана технология
Темпото на напредък в света на автомобилите е тясно свързано с напредъка в областта на дигиталните технологии. Този напредък е залегнал и в актуализирания Qashqai, за да направи ежедневното шофиране още по-интуитивно и уверено.
Една от най-често използваните функции на Qashqai е значително усъвършенствана. Around View Monitor [AVM] е характерна технология на Nissan, която датира още от 2007 г.

Обновената AVM система вече разполага с 3D функция, която позволява на водача да вижда автомобила не само отгоре, но и да избере една от осемте различни гледни точки на външните камери, за да визуализира автомобила отпред, отзад, отстрани или под ъгъл, за да идентифицира евентуално потенциални външни опасности. Тя работи в тандем със системата на Nissan за разпознаване на движещи се обекти, която издава предупредителен сигнал, когато разпознае движещ се обект в близост до Qashqai.
Друга нова интелигентна функция на AVM е "Памет за местоположението на мястото за паркиране", която позволява на водача на Qashqai да запаметява често посещавани места за паркиране, така че автомобилът автоматично да разпознава местоположението с помощта на GPS. Когато това се случи, автомобилът ще запомни точната позиция, за да позволи перфектно паркиране всеки път - особено полезно, когато наличното място е тясно.

"Актуализираният Qashqai се е възползвал от цялостна серия от технологични нововъведения. От следващото поколение на AVM, който ще се оказва полезен за нашите клиенти всеки ден, до въвеждането на вградената версия на Google, която прави Qashqai безпроблемна част от дигиталния живот на нашите клиенти. В основата на ангажимента на Nissan към иновациите са интуитивното потребителско изживяване и истинското удобство. Актуализираният Qashqai олицетворява тези приоритети", заяви Дейвид Мос, старши вицепрезидент, регион (Африка, Близкия изток, Индия, Европа и Океания) "Развойна дейност".

Актуализирани усъвършенствани системи за подпомагане на водача
Пакетът от системи за подпомагане на водача е значително усъвършенстван, за да осигури по-добра бдителност и намеса за максимално спокойствие.
На първо място, функциите на автономното аварийно спиране са калибрирани отново, за да се изостри разпознаването на рискови ситуации и да се реагира по-бързо в случай на евентуален сблъсък. Това се отнася за функциите Предна аварийна спирачка, Предна аварийна спирачка с опция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти и Интелигентната аварийна спирачка.
В случай на рязако натискане на спирачките (при скорост над 60 км/ч) ще се активира сигналът за аварийно спиране. Той задействаа режим на мигане на задните спирачни светлини, за да се привлече вниманието на автомобилите отзад.
Подобрена е системата за интелигентно подпомагане на скоростта, която помага на водача да адаптира системата на автомобила към ограниченията на скоростта, като използва както камера за разчитане на пътните знаци, така и GPS данни. Мигаща иконка вече привлича вниманието на шофьора, когато той превишава ограничението на скоростта, и подава сигнал за тревога, ако няма реакция от страна на водача.

Вграден в Google
Обновеният Qashqai е първият автомобил в гамата на Nissan с вграден пакет на Google (от ниво N-Connecta). Qashqai се предлага стандартно с Google Maps, а след като влязат в системата, с личния си профил в Google, водачите могат да получат достъп до любимите си места и точки на интерес. По този начин се намалява зависимостта от мобилен телефон и клетъчна телефонна мрежа. Актуализациите по въздуха гарантират, че информацията на картата е винаги актуална.
Асистентът на Google позволява на водача да използва гласа си за помощ в движение. Например, водачите могат да кажат "Hey Google", за да управляват вентилационната система на автомобила, отопляемите седалки и предното стъкло или да се ориентират за следващата дестинация. Освен това водачите могат да провеждат телефонни разговори и да слушат аудио инструкции, без да откъсват поглед от пътя.
Шофьорите получават и достъп до екосистема от приложения, които са достъпни за изтегляне от Google Play. Те могат удобно да слушат любимата си музика, подкасти, аудиокниги и други директно от автомобила си.
За да сте спокойни, актуализацията на Nissan Connected Services ще наблюдава Qashqai от името на водача. Тя може да напомни на клиентите, ако са забравили да заключат автомобила или да затворят прозорците, ако те останат отворени една минута след спирането на двигателя. Клиентите могат да затворят прозорците и да заключат автомобила от приложението за смартфон.
"Добавянето на вградения Google в Qashqai отразява стремежа на Nissan към иновации. Интегрирането на този набор от цифрови технологии отразява и интереса на нашите клиенти към интегрирането на удобството, което ползват от своите смартфони, в техните автомобили", заяви Гийом Пелетро, регионален вицепрезидент "Електрификация и свързаност", регион Nissan AMIEO (Африка, Близкия изток, Индия, Европа и Океания).

e-POWER – нашето уникално, иновативно задвижване
В унисон с пионерския дух, който роди оригиналния Qashqai и който създаде сегмента на кросоувърите, e-POWER е уникалното електрифицирано задвижване, което се оказа изключително популярно сред клиентите, след пускането му на пазара през 2022 г.
В света на инженеринга най-простите идеи често се оказват и най-добрите. Системата e-POWER перфектно олицетворява този принцип. Бензиновият двигател генерира електричество, което се използва за задвижване на колелата. Това е далеч по-просто решение от безбройните традиционни хибриди, които се продават днес.
Резултатът от тази простота е усещане за шофиране, което съчетава отзивчивост и изтънченост с ефективност - без компромис с удоволствието от шофирането. Благодарение на e-POWER клиентите вече не трябва да се примиряват с посредствено изживяване при шофиране, както е при традиционните хибриди.
Ключът към уникалното и иновативно задвижване на e-POWER е, че няма скоростна кутия. Колелата се задвижват директно само от електромотора.

Актуализираният Qashqai вече се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, от където са излезли повече от 1,3 милиона бройки след пускането на оригинала през 2007 г.
Qashqai е вече най-произвежданият модел в завода в Съндърланд, а миналото лято заводът достигна единадесетмилионния си автомобил от началото на производството през 1986 г.
"Широкият спектър от актуализации, които бяха въведени в Qashqai, бяха замислени, за да повишат неговата привлекателност със създаването на новия клас N-Design. А в цялата гама има и допълнително удобство, комфорт и водеща в сегмента цифрова интеграция благодарение на новите вградени функции на Google. Qashqai създаде сегмент благодарение на уникалната си комбинация от привлекателен дизайн, удобство и лесни за използване технологии. Тези актуализации запазват позицията на Nissan като създател и новатор в сегмента на кросоувърите", заяви Арно Шарпантие, вицепрезидент Продуктова стратегия, Nissan AMIEO (Африка, Близкия изток, Индия, Европа и Океания) регион.

*Източник: www.nissan.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли BMW

BMW: Актуализация за i4 и 4 Series Gran Coupe

Май 01, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Авто глобус Dacia

Новата Dacia DUSTER: Просто повече DUSTER (Видео)

Апр 30, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA

CUPRA показа новите Formentor и Leon (Видео)

Апр 30, 2024