Skoda Monte Carlo

DISCORDIA развива иновативна Академия за водачи

DISCORDIA развива иновативна Академия за водачи

DISCORDIA развива иновативна Академия за водачи

Реклама Skoda Monte Carlo
Само за първите няколко месеца от стартирането на инициативата, през Академията на компанията успешно са преминали над 150 ученици

DISCORDIA, лидерът в транспортно-логистичния сектор в България и една от водещите компании в Европа стартира собствена Академия за водачи без опит. От старта на инициативата преди половин година, компанията е успяла успешно да обучи над 150 ученици. Това свидетелства както за големия интерес към Академията от страна шофьори без опит, така и за значителния успех и важност на начинанието.

Основната идея за стартирането на проекта се ражда в резултат на стратегическата цел на DISCORDIA да създава високопрофесионални кадри в сферата на международния транспорт, както и да промени нагласата на широката общественост към професията „Международен шофьор“.

Целта на Академията е ясна и практична – да привлича и подготвя кадри, независимо от техния опит и да ги интегрира успешно в професията на професионален международен шофьор. Програмата се фокусира върху повишаване на уменията, мотивацията и компетентността на шофьорите, в съответствие с високите стандарти, които компанията налага и изисква.

Академията приема всеки желаещ кандидат, притежаващ категория С+Е, удостоверение за професионална компетентност за съответните категории и дигитална карта. Не се налага възрастово ограничение за кандидатстване, като възможностите на всеки участник се оценяват индивидуално.

„Много съм щастлив, че успяхме да реализираме този отдавна планиран проект. Чрез Академията за водачи, ние като лидер на пазара, имаме възможност да споделяме напълно безплатно своя опит и професионални умения с бъдещите международни шофьори. Предвид големия недостиг на професионални кадри в тази професия не само в България, но и в цяла Европа, ние сме още по-мотивирани да подкрепяме създаването на нови висококвалифицирани кадри на пазара.“ сподели Георги Колев, супервайзър на обучителите в Академията за водачи на DISCORDIA.
Обучението в Академията включва теория, основана на богатия над 30-годишен опит на DISCORDIA в сферата на международния транспорт, както и практически занимания на пътя в реални условия. Инструкторският екип на академията е съставен от доказани професионалисти със значителен професионален опит както зад волана, така и в обучението на кадри. След успешното завършване на теоретичната част, шофьорите минават и международен практически курс с ментор от компанията, който трае 2-3 седмици, според нуждите на кандидата. След обучението и успешно взет изпит, водачите могат веднага да започнат работа като самостоятелни международни водачи в DISCORDIA.

Всяка седмица в нововъведената Академията за водачи на DISCORDIA стартира нова група за обучение. Участие могат да вземат шофьори от различни градове и близки държави (Турция, Сърбия и Румъния), като компанията осигурява безплатен престой по време на теоретичната част в базата на паркинга и при необходимост - преводач. Обучението е напълно безплатно и не изисква предварителен професионален опит от страна на участниците. След приключване на курса, кандидатите се сертифицират като професионални водачи, без тази квалификация да е обвързана с договор към компанията. Въпреки това, статистиката показва, че над 90% от преминалите курса започват работа в DISCORDIA като професионални шофьори.

Обучителният процес в Академията на DISCORDIA се извършва с последно поколение влекачи Евро 6 от марките Scania, Volvo и DAF и последен модел ремаркета Krone, Kogel и Schmitz.

Академията за водачи на DISCORDIA се намира на ул. „Неделчо Бончев" 6 в София, разположена в административната сграда на "Ескос". Повече информация за Академията може да откриете тук.

*Източник: DISCORDIA Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии