Opel Stock
Honda e:Ny1 – видео

Honda e:Ny1 – видео

Реклама Renault Arkana
Когато става въпрос за електрически автомобили, Honda досега предлагаше само едно превозно средство: Honda e. Въпреки много хубави идеи и екстравагантен дизайн, малкият японец не можа да спечели истински точки на пазара.

Това сега е на път да се промени - с новия e:Ny1 този нов модел на Honda получава част от името си от платформата, върху която е построен e:N. Architecture F е новоразработена платформа за задвижване на предните колела, използвана в електрически превозни средства от B-сегмент по целия свят.

e:Ny1 се захранва от 150 кВт електрически мотор в комбинация с батерия с капацитет от почти 69 кВтч. Това води до пробег от 412 км според WLTP и е с около 200 км повече от малката Honda e. Ускорението от 0 до 100 отнема 7,6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 160 км/ч.







Технологиите за безопасност на Honda „Sensing“ гарантират безопасноста като стандарт. Различни асистиращи системи подпомагат и облекчават водача. Ако не могат напълно да предотвратят авариите, то поне намаляват последствията от тях. Има малко място за подобрение в скоростта на зареждане; e:Ny1 отнема около 45 минути от 10 до 80 процента. Повечето конкуренти са по-бързи. Над порта за зареждане има светодиоди, които показват състоянието на зареждане чрез различни светлинни модели. Пулсиращ светодиод се движи отляво надясно. След като зареждането приключи, лентата свети непрекъснато.

Като се има предвид, че автомобилът е някъде в сегмента на компактните автомобили с дължина от 4,38 метра, той предлага изненадващо много пространство, както отпред, така и отзад.

e:Ny1 е първият модел на Honda, който показва новата идентичност на дизайна на EV с бяло лого на Honda и надпис на вратата на багажника. Арматурното табло е доминирано от 15,1-инчов сензорен екран в центъра. Той осигурява достъп до различни инфоразвлекателни функции, които могат да се управляват интуитивно чрез потребителски интерфейс, разработен специално за новия модел.

Висококачествени и добре изработени материали могат да бъдат намерени на почти всяко място в автомобила. Практични трикове като поставки за чаши в задните врати осигуряват подобрено пребиваване и за пътниците отзад. Цените започват от малко под 39 000 евро.

Източник Global Press, Германия Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely Smart

Geely обещава хибридна автономност от над 2000 километра

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Toyota

Toyota Corolla със свежи цветове и нови технологии

Апр 29, 2024