Opel Stock

TENER: Система за съхранение на енергия от CATL без деградация

CATL TENER

CATL TENER

Реклама Opel Stock
Лидерът в света на батерийните технологии- китайският гигант CATL, представи първата система за съхранение на енергия, която обещава нулева деградация на клетките си през първите пет години експлоатация.

От CATL коментират, че TENER е първото по рода си в света готово за масово производство решение за съхранение на енергия, и че то е в състояние да ускори широкомащабно внедряване на нови технологии за съхранение на енергия, както и висококачествено развитие на сектора.

"Докато предотвратяването на деградацията на капацитета през първите пет години на употреба е значителен напредък в увеличаването на живота на батериите, нулевата деградация на мощността е важно и за електроцентралите за съхранение на енергия, които имат за цел да отговорят на изискванията на новите електроенергийни системи", казват от CATL.

"TENER постига впечатляващ капацитет от 6.25 MWh в контейнер TEU, което представлява 30% увеличение на енергийната плътност на единица площ и 20% намаление на общия отпечатък на станцията. По този начин се повишава енергийната плътност и ефективност чрез иновативен дизайн в ограничено пространство", допълват от китайския гигант. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус BRABUS BYD Dacia Hyundai

Най-четеното за април 2024 година

Май 01, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Volkswagen

Майски „бръмбар“ къмпинг с емблематичните VW бускемпери

Май 01, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Авто глобус Dacia

Новата Dacia DUSTER: Просто повече DUSTER (Видео)

Апр 30, 2024