Lasurit

НОВИЯТ PEUGEOT E-3008 СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА “Red Dot”

НОВИЯТ PEUGEOT E-3008 СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА “Red Dot”

НОВИЯТ PEUGEOT E-3008 СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА “Red Dot”

Реклама Renault Arkana
Награда Red Dot 2024: PEUGEOT E-3008 е победител

Рюселсхайм на Майн, 12 април 2024 г. PEUGEOT отново получи наградата Red Dot за изключителен дизайн: новият PEUGEOT E-3008 впечатли международното експертно жури от 39 съдии в категорията „Продуктов дизайн“ с динамичния си силует на фастбек, и модерни функции. Предшественикът на PEUGEOT 3008 също бе носител на наградата Red Dot Award през 2017 г. Това беше деветият път, когато PEUGEOT получава тази желана награда за дизайн.

Матиас Хосан, директор дизайн в PEUGEOT: „Радвам се, че новият дизайн на PEUGEOT E-3008 беше отличен с наградата Red Dot Design Award. Преоткриването на PEUGEOT 3008 означава модернизиране на неговия имидж и хармонизиране на динамичния дизайн и оптимална ефективност с помощта на фастбек силует. Тази награда доказва, че креативността на нашия екип се отплати.“

Нова предна част, „плаващ“ заден спойлер и висококачествени материали

PEUGEOT E-3008 се отличава с новия си, модерен и ефективен външен дизайн. Хромираните компоненти са премахнати в полза на боядисаните: Meteor Grey на предната и задната броня, Orbital Black на капаците на огледалата и долната част.

Новата предна част на PEUGEOT E-3008 е с нов дизайн на фаровете и решетката на радиатора, центрирани около емблемата на PEUGEOT. Компактните фарове с нова технология Pixel LED (стандартно за GT) в тънка, стилна форма и автоматично настройват светлинния лъч спрямо пътните условия, осигурявайки оптимална видимост.

Котешките линии на PEUGEOT E-3008 отразяват балансираните размери на автомобила, който е един от най-компактните в категорията на изцяло електрическия SUV C-сегмент, като същевременно предлага много място за пътници и багаж.

Най-продаваният модел на марката се откроява със своя фастбек SUV дизайн: традиционната хечбек линия е модернизирана с „плаващ“ спойлер, който подсилва силуета на купето и оптимизира аеродинамиката. Задната част на новия PEUGEOT E-3008 се отличава с динамичен дизайн, който е подчертан от светлинния подпис с три нокти. Новият PEUGEOT E-3008 се предлага в новия цвят Obsession Blue, както и в Ingaro Blue, Okenite White, Perla Nera Black, Artense Silver и Titanium Grey.

Новият PEUGEOT E-3008 е първият модел на марката, оборудван с новия PEUGEOT Panorama i-Cockpit®. 21-инчов HD извит панорамен дисплей създава вълнуващ и изтънчен визуален ефект на борда и интегрира цифровия инструментален панел и големия централен сензорен екран. LED амбиентното осветление може да се персонализира с помощта на осем различни цвята и се отразява от елегантна декоративна облицовка, изработена от истински алуминий, която се простира през арматурното табло и над вратите.

Наградата Red Dot за 2024 г

През 2024 г. продукти, представени от 60 държави, бяха оценени в 51 състезателни категории. Членовете на журито присъдиха наградата „Red Dot“ или „Red Dot: Най-доброто от най-доброто“ въз основа на четирите качества на добрия дизайн, както и на съответния социално-културен произход, професионален фокус и експертен опит в дизайна. Продуктите не бяха оценявани в конкуренция един с друг, а според техните индивидуални качества.

Относно наградата Red Dot

Повече от 60 години наградата Red Dot награждава иновативния дизайн в категориите „Продуктов дизайн“, „Комуникационен дизайн“ и „Концепция на дизайна“. Веднъж годишно представените продукти, комуникационни проекти, дизайнерски концепции и прототипи се оценяват от международно жури, включващо признати експерти от различни специализирани области. https://www.red-dot.org/

*Източник: www.peugeot.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили XPeng

Април 2024: XPENG с ръст от 33%

Май 03, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили

Rivian получи 827 млн долара от Илинойс

Май 03, 2024