Lasurit eshop

MISANO E-PRIX – ИЗЦЯЛО НОВО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА DS AUTOMOBILES И ШАМПИОНАТА ФОРМУЛА E

MISANO E-PRIX – ИЗЦЯЛО НОВО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА DS AUTOMOBILES И ШАМПИОНАТА ФОРМУЛА E

MISANO E-PRIX – ИЗЦЯЛО НОВО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА DS AUTOMOBILES И ШАМПИОНАТА ФОРМУЛА E

Реклама Opel Stock
Италианската писта Мизано се включва за първи път в календара на шампионата Формула Е като домакин на E-Prix надпреварите в състезателния уикенд от 13 до 14 април. Очакват ни две интересни състезания, обещаващи много оспорвано съперничество за победата.
Двете състезания на трасето в Мизано ще бъдат шести и седми кръг от десетия сезон на Световния шампионат ABB FIA Formula E
Отборът на DS Automobiles и PENSKE AUTOSPORT ще се стреми към спечелването на повече точки и завръщене сред лидерите въс временното класиране на шампионата


След отминалия кръг от шампионата в Токио, през този уикенд започва европейският етап от календара на Световния шампионат ABB FIA Formula E, чиито домакин за първи път ще бъде Мизано. Италианската писта, чието официално название е Misano World Circuit Marco Simoncelli е постоянно съоръжение със затворено трасе, чиято обиколка за състезанията на Формула Е е съкратена на 3,381 километра. Профилът на пистата е бърз, с няколко дълги завоя и ще изправи 11-те отбора на стартовата решетка пред нови предизвикателства по отношение на максимално ефективното използване и управление на енергията.

Зад волана на изключително конкурентоспособния болид DS E-TENSE FE23 ще бъдат единственият в досегашната история на Формула Е двукратен световен шампион Жан-Ерик Верн и носителят на титлата през 2022 година Стофъл Вандоорн. Двамата ще разполагат с всички предпоставки и имат отлични шансове да донесат повече точки за отбора на DS PENSKE.

Стартът на първото състезание в Мизано ще бъде даден в 15:00 часа централноевропейско време в събота, 13 април, а второто състезание ще започне в неделя по същото време.

Еудженио Францети, директор на DS Performance:

"В първото европейско състезание от десетия сезон, всички отбори ще трябва да се запознаят и да свикнат с особеностите на една изцяло нова за нашия шампионат писта. Мизано е постояннo състезателно трасе с всички предимства, които това носи по отношение на сцеплението и качеството на асфалта. Имаме писта с идеално гладка повърхност и бърз характер, но това ще ни изправи пред друго голямо предизвикателство – максимално ефективното управление на енергията. Според мен ключът за постигане на добри резултати на новото трасе ще бъде в подбора на правилната стратегия и способността за оптимално оползотворяване на енергията. Ние сме добре подготвени за тази надпревара и разполагаме с много бързия DS E-TENSE FE23 и двама страхотни шампиони, които ще застанат на старта. Целта ни е да се справим по-добре, отколкото на последното състезание в Токио, и най-вече да се върнем сред лидерите в класирането."

Основни данни и постижения от момента на влизането на DS Automobiles във Формула Е:

- 110 състезания
- 4 шампионски титли
- 16 победи
- 48 подиума
- 23 полпозишъна

*Източник: www.dsautomobiles.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Мич Еванс спечели E-Prix на Монако - видео

Май 01, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles Jaguar

МЯСТО НА ПОДИУМА И НЯКОЛКО ВАЖНИ ТОЧКИ ЗА ОТБОРА НА DS AUTOMOBILES НА ЛЕГЕНДАРНАТА ПИСТА В МОНАКО!

Апр 30, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Апр 27, 2024