New Dacia Duster
NIO с интеграция на GPT

NIO с интеграция на GPT

Реклама Skoda Monte Carlo
NIO ще интегрира GPT функционалностите на Microsoft Azure OpenAI на борда на електромобилите си, които предлага на европейския пазар.

Това става ясно от изявление на нидерландското подразделение на NIO, като се коментира, че новата функционалност ще бъде интегрирана с бордовия асистент NOMI на китайския автомобилен производител.

"Например, с функцията GPT, NOMI може да отговори на по-сложни въпроси от страна на потребители на нормален разговорен език и с конкретна информация за автомобила", се казва в анонса на NIO. "Това осигурява по-персонализирано и интуитивно изживяване, при което потребителите получават точни и уместни отговори, без да се налага да откъсват очи от пътя или да свалят ръцете си от волана".

GPT функционалността в електромобилите на NIO в Европа ще бъдат достъпна благодарение на непрекъснатата им интернет свързаност и възможността за обновяване на бордовата им система дистанционно с OTA (over-the-air) ъпдейти.

От NIO казват още, че благодарение на интеграцията на бордовата система, NOMI GPT ще бъде в състояние да дава конкретни отговори на въпроси като "Как да си регулирам външните огледала", "Как да проверя налягането на въздуха в гумите?" и други конкретни такива, а отговорите ще бъдат подавани под формата на инструкции на екрана на интегрираната система. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Nissan

Nissan X-Trail N-Trek е за офроуд приключенците

Май 01, 2024
Авто Новини Авто глобус BRABUS BYD Dacia Hyundai

Най-четеното за април 2024 година

Май 01, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Volkswagen

Майски „бръмбар“ къмпинг с емблематичните VW бускемпери

Май 01, 2024