Skoda Monte Carlo

Китайският Denza е в класа на Benz

Китайският Denza е в класа на Benz

Китайският Denza е в класа на Benz

Реклама Nissan X-Trail
Mercedes-Benz и китайската автомобилна компания BYD продължават да развиват автомобилната марка Denza. Shenzhen BYD New Energy Co., Ltd., търгуваща се като Denza, е компания за производство на автомобили със седалище в Шенжен, Китай, специализирана в луксозни електрически автомобили и е съвместно предприятие между BYD Auto Industry и Mercedes-Benz Group.

На 7 април DENZA, първокласната марка за нови енергийни превозни средства, подкрепена по-голямата част от BYD, официално обяви, че най-новият флагмански седан е наречен DENZA Z9 GT. Позициониран като голям луксозен спортен седан GT (grand tourer), той се отличава с комби-купе дизайн на каросерията и цели да се конкурира с модели като Porsche Panamera след пускането му на пазара.

Предвижда се да направи своя дебют на Auto China 2024 в Пекин на 25 април, с планове за пускане на пазара по-късно тази година. Освен това има очаквания Z9 GT да се продава едновременно и на задграничните пазари.

Жао Чангжанг, генерален мениджър на BYD DENZA Sales Division, по-рано разкри, че този нов интелигентен луксозен флагмански модел ще превъзхожда конкуренти като Porsche Panamera и Mercedes-Benz S-Class по отношение на пространство, интелигентни функции, комфортно изживяване и контрол на ускорението. Очаква се моделът почти да достигне безпроблемно скорост на т.н. “лосов тест” от 90 км/ч и да предложи минимален завой под десет метра.

Новият модел вече бе представен по улиците на Щутгарт. По време на тест драйва най-новият луксозен модел получи голямо внимание от минувачите. Още преди пускането на пазара се забелязва елегантният дизайн и иновативната форма на корпуса, макар и прикрит със стикери. Ясният, изчистен силует е изцяло в съответствие с философията на Волфганг Егер, дизайнер на новия Denza, който преди това е работил за марката Audi, и придава на автомобила спортна елегантност.

„Дизайнът е смел и луксозен в същото време“ - казва Егер. Оборудван с новата енергийна технология, въведена от BYD, Denza се очаква да бъде пионер в развитието на китайски луксозни седани с нова енергийна технология в автомобили от световна класа и ще бъде пуснат на пазара до края на тази година и ще играе централна роля в глобалните продажби на Denza и BYD. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely Smart

Geely обещава хибридна автономност от над 2000 километра

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Toyota

Toyota Corolla със свежи цветове и нови технологии

Апр 29, 2024