Skoda Monte Carlo

Toyota Land Cruiser остава верен на корените си

Toyota Land Cruiser остава верен на корените си

Toyota Land Cruiser остава верен на корените си

Реклама Renault Arkana
Добрата стара Toyota Land Cruiser има повече от 70 години зад гърба си. И историята на по-нататъшното й развитие е богата на модели „внуци и правнуци“. Последното ново издание на японската офроуд класика остава вярно на своите корени.

Моделът, предназначен специално за Европа, принадлежи към така наречената серия "Light Duty", която също е известна в някои региони под суфикса "Prado" и е включена за първи път в глобалната гама на Land Cruiser през 1985 г. След като моделната серия става все по-подобна на по-луксозния и по-голям Land Cruiser 300 през последните десетилетия, новото издание се възприема предимно като практично превозно средство.

„Променихме нашата перспектива - новият Land Cruiser 250 е позициониран като практично и достъпно превозно средство с висока проходимост“ - казва главният инженер Кейта Морицу. Това завръщане към корените на модела е от централно значение за марката Land Cruiser и проправя пътя към бъдещето.

Предната част показва класическото лице на Land Cruiser с високо разположени фарове, функционални части, групирани в средата и класическото лого на Toyota в центъра - разположение, което избягва повреда при труден терен. Ъглите на бронята от своя страна могат лесно да се сменят в случай на повреда. За да предотвратят повреда, фаровете за мъгла са вградени дълбоко в броните. Предните и задните ъгли са скосени, което също подобрява маневреността.

Въпреки здравия му характер, пътниците в новия Land Cruiser не трябва да се отказват от спокойствието или комфорта. Toyota е предприела мащабни мерки за противодействие на шума и вибрациите. Броят на точките, в които звукът може да навлезе в кабината, е намален до минимум и е разработен дизайн на „стълба“, която е по-малко податлива на шум.

Базиран на новата платформа GA-F, Land Cruiser 250 разполага със стълбообразна рамкова конструкция, предназначена да осигури отлично представяне извън пътя. Всички части са проектирани да бъдат лесно ремонтирани или заменени с резервни части по поръчка.

Водачът има по-добра видимост и, както всички пътници, се възползва от повишена функционалност и много пространство в отделението за пътници и багаж. Здравият характер, който излъчва надеждност и качество, се среща с модерен, вечен външен вид.

„Това не е просто почит, а по-скоро интерпретация на доказани елементи по модерен начин, предизвиквайки същността на Land Cruiser“ - подчертава главният дизайнер Йошито Ватанабе. Новият Toyota Land Cruiser вероятно ще може да бъде поръчан от началото на лятото на 2024 г. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Mazda

Първа среща с новия флагман на Mazda за Европа - CX-80

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Ferrari

Ferrari 12Cilindri идва с 830 конски сили (Видео)

Май 03, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda с първи изображения и видео на концепцията Enyaq RS Race

Май 02, 2024