New Dacia Duster

Специална изложба "Ferrari" в Националния автомобилен музей - видео

Специална изложба "Ferrari" в Националния автомобилен музей - видео

Специална изложба "Ferrari" в Националния автомобилен музей - видео

Реклама Opel Stock
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Хесен

В спокойния Dietzhölztal-Ewersbach в района Lahn-Dill в централен Хесен е представена една от най-зрелищните колекции на автомобили в света. Тук проф. Фридхелм Ло създаде „Националния музей на автомобилите – Колекцията на Ло” през юли 2023 г. След като миналата година беше представена специалната изложба „100 години от 24-те часа на Льо Ман“, тази година тя продължава с не по-малко впечатляваща специална изложба на Ferrari.

След изхода на магистралата към Dietzhölztal-Ewersbach, последните 20 километра са много селски, дори когато навигационната система ни казва „дестинацията е достигната след 300 метра“, все още сме малко скептични. Твърди се, че музеят за автомобили се намира в това малко „село“ (2090 жители, към март 2024 г.)? Да наистина. Завъртаме два пъти и вече стоим на голям паркинг пред сграда, която отвън изглежда доста модерна с голям надпис "National Car Museum The Loh Collection". Хубаво е и че всеки, който пътува с електрическото си превозно средство, също има достъп до малка инфраструктура за зареждане на място.




Първото специално превозно средство е представено в стъклена витрина над входа - състезателният автомобил Ferrari Formula 1 от 2007 г., управляван от Кими Райконен, с който Ferrari успя да спечели короната на пилотите на Formula 1 за последен път. Това превозно средство беше използвано за спечелване на пет състезания и превозното средство, което спечели Световната купа в последното състезание в Бразилия. И това е само първото превозно средство в колекцията на проф. Лох от над 150 екземпляра!

След като влезете в музея, вие по същество стоите пред собствения ресторант на музея "Ню Йорк - Ню Йорк", така че той се грижи и за физическото благосъстояние на посетителите. Малко вляво от него има зона, където можете да си купите сувенири и дрехи.

Ако следвате пътеката към изложението, ще минете покрай някои специални модели, можете да направите няколко обиколки на сим състезателната платформа (виртуално, на компютъра) и след това да се изкачите по стълбите до специалното изложение на Ferrari.

Първото нещо, което веднага хваща окото тук, е петорката от червените "Големи 5": 288 GTO, F40, F50 (една от двете с фабрични златни джанти!), Enzo и La Ferrari рамо до рамо - там ентусиастите направо изтръпват. О, да, не е нужно да споменаваме, че е точно срещу оригиналната състезателна кола 312B3 Ferrari на Ники Лауда от 1974 г. с оригиналния подпис!

Още малко напред и се връщаме назад във времето. Тук виждаме двете оригинални превозни средства, участвали в голямото шосейно състезание на Италия Mille Miglia през 1952 г. - 225 S Spyder и 250 S Vignale - S разбира се означава спорт. Колата със стартов номер 611 беше и превозното средство победител в Mille Miglia по това време.

В средата на изложбата е един от абсолютните акценти на колекцията, Ferrari 330 P3 / 412 P (такова превозно средство вече е продадено за 30 милиона евро на търг!), което спечели тройната победа в родината на Ford през 1967 г. в 24-часовото състезание Daytona. Отмъщението на Ferrari за тройната победа на Ford в Льо Ман през 1966 г.

Красивото Ferrari Dino отсреща практически бледнее до видната конкуренция, защото вторият акцент е само на няколко метра: ние стоим пред състезателният болид F2004 от Формула 1, управляван не от кой да е, а от Михаел Шумахер, и това най-успешната машщина на Ferrari, създавана някога. Тя постигна осем победи от единадесет състезания, което го прави най-успешното от всички Ferrari до момента. Теоретично това превозно средство все още е работещо, двигателят и трансмисията са налични.

Но това е достатъчно за сега, иначе вероятно бихте могли да напълните няколко книги със специалните модели. Разбира се, в допълнение към изложените Ferrari, има още специални експонати в постоянната изложба, от началото на автомобила до хипер/суперавтомобили, уникални автомобили и още много - посещението на Националния автомобилен музей Ло определено препоръчвам на всеки автомобилен фен! Входните такси са 19 евро за постоянната експозиция и 9,50 евро за специалната изложба. Това беше първото ни посещение в Националния автомобилен музей и определено няма да е последното... Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Ретро Авто глобус Volkswagen

Майски „бръмбар“ къмпинг с емблематичните VW бускемпери

Май 01, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Ford

Офроудът с Ford Model T не е шега! - видео

Апр 28, 2024
Авто Новини Automakers press releases Официални вносители- новини Ретро DS

CITROËN ЧЕСТВА 90-ГОДИШНИНАТА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ „АВТОМОБИЛ СЪС 100 ПАТЕНТА” ТRACTION AVANT - видео

Апр 25, 2024