Opel Stock

DS 3 HYBRID И DS 4 HYBRID - СТИЛЕН ФРЕНСКИ КОМФОРТ БЕЗ НУЖДА ОТ ЗАРЕЖДАНЕ

DS 3 HYBRID И DS 4 HYBRID - СТИЛЕН ФРЕНСКИ КОМФОРТ БЕЗ НУЖДА ОТ ЗАРЕЖДАНЕ

DS 3 HYBRID И DS 4 HYBRID - СТИЛЕН ФРЕНСКИ КОМФОРТ БЕЗ НУЖДА ОТ ЗАРЕЖДАНЕ

Реклама Skoda Monte Carlo
DS 3 и DS 4 вече се предлагат с ново електрифицирано задвижване.
Системата HYBRID осигурява комфорт и гъвкавост за потребителите със своята самозареждаща се акумулаторна батерия – на практика над 50% от пътуванията в градски условия могат да се извършват без емисии на CO2.
Версиите HYBRID на DS 3 и DS 4 предлагат по-ниски нива на емисиите на CO2 и намаление на разхода на гориво с почти 20% (според WLTP) в сравнение с версиите, използващи двигателя PureTech 130 Automatic.
Поръчките на DS 3 HYBRID (на цени от 35 200 евро) и DS 4 HYBRID (на цени от 39 950 евро) вече започнаха.


2024 е годината, в която енергийният преход на DS Automobiles ще се ускори със значителни темпове. Преди да обяви пазарната премиера на иновативните модели със 100% електрическо задвижване, марката представя своите нови електрифицирани варианти в гамата на DS 3 и DS 4.

С версиите HYBRID клиентите на DS Automobiles могат да се възползват от предимствата на хибридната технология със „самозареждане”. Тя демонстрира значително по-добри показатели по отношение на комфорта и енергийната ефективност в сравнение с моделите с бензинов двигател, снижавайки осезаемо експлоатационните разходи.

Тази система премахва и необходимостта от външно зареждане на акумулаторната батерия. Контролът и възстановяването на нейния заряд са поверени на напълно автоматизирано управление, а режимите за зареждане и разреждане се балансират интелигентно в зависимост от изискванията и условията на пътуването без необходимост от използване на зарядни станции или включване към електрическата мрежа.

Комфортът на гъвкавата технология

Плавно, динамично и безшумно потегляне на изцяло електрическа тяга, движение с нулеви емисии на CO2, и включване на бензиновия двигател само в случаите, в които е необходима повече мощност – системата HYBRID съчетава два различни задвижващи агрегата за постигане на забележителен комфорт и невероятна енергийна ефективност.

Възможността за движение на изцяло електрическа тяга гарантира изключително тиха работа и несравним комфорт с извънредно плавно и динамично движение пътуване. При използване за пътуване по кратки, няколкокилометрови маршрути в градски условия, системата HYBRID дава възможност за използване на изцяло електрическа тяга през повече от 50% от времето за пътуване и до 40 % по-нисък разход на гориво.

На пътя комбинацията от бензинов и електрически двигател осигурява ефективност и гъвкавост на задвижването. Електрическият двигател подкрепя бензиновия агрегат с допълнителен въртящ момент при ниски обороти, а в случай на рязко ускорение и с увеличаване на мощността, което създава предпоставки за повече удоволствие и динамика при едновременно намаляване на разход на гориво.

Системата HYBRID е проектирана да работи напълно самостоятелно. Акумулаторната батерия за захранване на електрическия двигател се зарежда автоматично по време на движение с енергия от бензиновия двигател и не налага никакво използване на кабели, притеснения, търсене и чакане на зарядни станции, както и включване към електрическата мрежа. Управлението на енергийните потоци в задвижването се контролират автоматично във фазите на намаляване на скоростта и спиране, функцията за рекуперация на излишната енергия намалява значително и натоварването на хидравличната спирачна система с положителен ефект върху износването и количеството отделени фини прахови частици.

Тихата работа в градски условия е от полза и за околната среда и местните жители. За безопасността на пешеходците в електрически режим на движение със скорост до 30 км/ч се издава изкуствено генериран лек шум (AVAS).

В сравнение с DS 3 PureTech 130 Automatic, тези предимства на хибридното задвижване водят до повишаване на ефективността с близо 20% и в комбинирания цикъл на WLTP намаляват разхода на гориво с 1,2 литра на 100 километра. Количествата на емисиите на CO2 също бележат спад в размер на 27 грама на километър (или 19%) до ниво от 112 грама на километър. В градски условия намалението на разхода на гориво достига 38%.

При DS 4 икономията в разхода на гориво може да достигне 16% в комбинирания цикъл WLTP (спад в размер на 1,1 л/100 км), а намалението на емисиите на CO2 - до 15% или с 21 грама до минимум 116 грама на километър. По този начин DS 4 HYBRID (без допълнително оборудване) също е извън обхвата на френските нормативни ограничения и демонстрира до 39% намаление на разхода при движение в градски условия.

Компонентите на системата HYBRID са разположени в двигателния отсек и в подовата секция на каросерията и нямат никакво негативно влияние върху практичността и вместимостта на багажното пространство, които са абсолютно идентични с тези при бензиновата версия.

„Самозареждащ се” хибрид за максимален комфорт

„Самозареждащата се” система за задвижване HYBRID е изградена на основата на бензиновия двигател с мощност 136 к.с. и максимален въртящ момент 230 Нм, съчетан с новоразработена шестстепенна автоматична трансмисия с два съединителя и интегриран в нея електромотор с мощност 15,6 кВт (21 к.с.) и въртящ момент 55 Нм. Захранването на електрическите компоненти от задвижването е поверено на литиево-йонна NMC (никел-манган-кобалт) акумулаторна батерия с капацитет 0,9 кВтч.

Бензиновият двигател бележи значителна технологична еволюция в сравнение с предишните агрегати и е специално разработен за употреба в системата HYBRID. Трицилиндровият аграгат с работен обем 1199 см3 развива максимална мощност от 136 к.с. и разполага с максимален въртящ момент от 230 Нм при 1750 об/мин. Тази нова версия използва горивен процес с цикъла на Милър, който осигурява по-висока термодинамична ефективност и съответното значително намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2. Двигателят е оборудван и с нов газоразпределителен механизъм с ангренажна верига, както и с нов турбокомпресор с променлива геометрия с цел постигане на максимално стабилни и бързи реакции в ниските оборотни режими.

Синхронният електродвигател с постоянни магнити е интегриран изцяло в новата шестстепенна автоматична трансмисия e-DCS6 с два съединителя. Със своята мощност от 15,6 кВт (21 к.с.) и максимален въртящ момент от 55 Нм, той е в състояние да осигури движение на изцяло електрическа тяга в режими на ниски скорости и умерени натоварвания. Във фази на намаляване на скоростта на движение и спиране, електрическият двигател преминава в режим на работа като електрогенератор, оползотворявайки излишъка от кинетична енергия за зареждане на разположената под пода на каросерията акумулаторна батерия на системата с капацитет 0,9 кВтч. Разбира се, хибридната системата винаги има на разположение и достатъчно енергия за мигновено стартиране на бензиновия двигател.

Трансмисията e-DCS6 също има значителен принос за комфорта и енергийната ефективност на версията HYBRID. Ограничавайки до минимум прекъсванията на тягата при смяна на предавките, тя създава усещане за изключително плавно движение, а интегрирането на тяговия електродвигател, инвертора и управляващата електроника в един общ компактен блок с нея спестява пространство и тегло.



Улеснение на водачите за постигане на максимална ефективност

Тъй като преминаването от задвижване с единия към другия двигател става напълно неусетно и незабележимо за водача, при движение на изцяло електрическа тяга скоростомерът се оцветява в синьо. Цифровите показания на мощността на арматурното табло на свой ред илюстрират движението на енергийните потоци, нивото на заряд на акумулаторната батерия и нейното работно състояние. През това време бордовият компютър отчита дела (в проценти) на разстоянието, изминато на изцяло електрическа тяга – важна информация, която водачът получава и в края на всяко пътуване.

С цел да спомогне водачите да се възползват по възможно най-добрия начин от предимствата на хибридната система на задвижване, по време на предаването на новите DS 3 HYBRID и DS 4 HYBRID всеки клиент ще получи експертни насоки от специалистите на DS Аutomobiles. Целта е всеки от новите собственици да изпита максимално удоволетворение от комфорта и ефективността при шофиране.

DS 4 HYBRID ще се предлага в новите нива на изпълнение PALLAS и ÉTOILE

Новият DS 4 HYBRID отбелязва и паразния дебщт на новите нива на оборудване, които DS Automobiles предлага от 2024 година. Гамата включва двете нива PALLAS и ÉTOILE, всяко от тях с по два специфични пакета допълнително оборудване. Външният дизайн е идентичен и за двете изпълнения и се откроява с DS WINGS и изпускателни тръби в блестящо черно и специални 19-инчови джанти.

Интериорът на PALLAS впечатлява с текстилните тапицерии в Diamond Tungsten и Black DS Canvas с нов мотов на декоративните шевове на седалките и облегалките. Комфортът в купето се осигурява от ламинираната шумоизолация на предните странични стъкла и системата Clean Cabin със система за контрол на качеството на въздуха Air Quality System в допълнение към двузоновата автоматична климатична инсталация.

Технологичното оборудване включва адаптивен круз контрол (Adaptive Cruise Control) с функция Stop & Go, предупреждение за неволно напускане на лентата за движение (Lane Departure Warning), сензори за паркиране отпред и отзад и камера за следене на маневрите на заден ход (Reversing Camera).

DS 4 HYBRID ÉTOILE предлага избор от две изпълнения на интериора – с тапицерии в черна Alcantara® с нови декоративни шевове или с кожени тапицерии в кафяво Criollo Nappa Watchstrap с релефен мотив „часовникова гривна” и отопление на седалките. Оборудването включва електрически настройки на седалките, инфоразвлекателната система DS IRIS SYSTEM с DS SMART TOUCH и високотхнологичен head-up дисплей DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY. В областта на изискания стил, комфорта и безопасността, DS 4 HYBRID ÉTOILE включва матрична LED система на предните светлини DS MATRIX LED VISION, тонирани стъкла на задните прозорци с ламинирана шумоизолация на страничното остъкляване, както и пакет за следене за приближаващи отзад участници в движението (Rear Traffic Detection Pack).

Предлагат се и два пакета допълнително оборудване - "Comfort" и "Tech" за PALLAS и "Absolute Comfort" и "Absolute Tech" за ÉTOILE. Тези пакети дават възможност да се докоснете и насладите на най-доброто, което DS Automobiles може да предложи в областта на комфорта и технологиите като – (за ÉTOILE) системата за полуавтономно (Level 2) движение DS DRIVE ASSIST 2.0, седалки с функция за масаж, озвучителна система FOCAL Electra® и система Vision 360.

DS 4 HYBRID PALLAS: от 39 950 eвро

DS 4 HYBRID ÉTOILE: от 44 250 eвро Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Hyundai

Hyundai SANTA FE грабна наградата Red Dot Design

Апр 29, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Апр 27, 2024