Skoda Monte Carlo

Няма да има евтина Tesla?

Няма да има евтина Tesla?

Няма да има евтина Tesla?

Реклама Peugeot 408
Преди броени минути, REUTERS излезе с публикация, според която американският производител на електромобили Tesla се е отказал от дългоочакваното си, както от инвеститори, така и от потребители, намерение да започне производството на достъпен електромобил (цена от около 25 000 долара/евро).

От REUTERS излизат с информацията на базата на трима източници, както и на видяни от редакторите вътрешни съобщения, като според анонса, американската компания ще съсредоточи сили върху реализирането на инициатива за автоматизирани таксита. Същите ще бъдат разработени на базата на платформата, която марката щеше да използва за изцяло новия си модел.

От информационната агенция посочват, че през януари самият Мъск е казал на инвеститорите, че Tesla планира да стартира производството на достъпния електромобил в завода на компанията в Тексас през втората половина на следващата година.

REUTERS посочва, че новината идва на фона на изключително сериозна конкуренция, най-вече от страна на китайските автомобилни производители, които предлагат значително по-разнородно и достъпно, често с цена от около 10 000 долара, портфолио електромобили.


В същото време, използвайки собствената си социална плаформа X (Twitter), Мъск обвини агенцията REUTERS в лъжа.

Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024