Lasurit

НОВОТО RENAULT CAPTUR: АВТОМОБИЛ ЗА ЖИВОТА ОТ B-СЕГМЕНТ

НОВОТО RENAULT CAPTUR: АВТОМОБИЛ ЗА ЖИВОТА ОТ B-СЕГМЕНТ

НОВОТО RENAULT CAPTUR: АВТОМОБИЛ ЗА ЖИВОТА ОТ B-СЕГМЕНТ

Реклама Honda ZR-V
Captur е „автомобил за живота“ от B-сегмент. Той е функционален, едновременно компактен отвън (4,23 м) и просторен отвътре, модулируем, за да се адаптира към всеки вид употреба, както в града, така и извън отъпканите пътеки. Неговата оценена от клиентите висока позиция на шофиране позволява лесен достъп в автомобила и добра видимост към пътя. Тези параметри обуславят успеха на автомобил, от който са продадени над два милиона бройки в 90 страни по света от лансирането му на пазара преди десет години.

Новото Renault Captur възприема стила, въведен от Жил Видал, директор Дизайн на Renault. В игра със светлината и материята, с изтънчени линии и прецизни детайли, новият дизайн създава по-стилно и динамично усещане. С изцяло новата си предна част Renault Captur добива първокласен вид.

То ще продължи да задава стандарта при градските SUV модели - пазар, достигащ половината от всички продажби в B-сегмента, който от своя страна съставлява 30% от целия пазар. Новото Renault Captur запазва своята функционалност, двуцветните варианти на каросерията и щедрото интериорно пространство наред с набор от високотехнологично оборудване. Освен тези характеристики, които са част от неговото ДНК, новото поколение на Captur се сдобива с редица нови функции. По-изразителен отвътре и отвън, стилът на новата версия Esprit Alpine излъчва елегантност и спортен дух. Купето изпъква с нова тапицерия и нови екрани на таблото.

Налична в зависимост от версията, мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги предоставя най-доброто от интегрираната в автомобила технология с Android Automotive 12, за първи път в света в сегмент B. Напълно новата електронна архитектура постига оптимално ниво на безопасност с набор от системи в помощ на водача от най-ново поколение, включително функцията за предвиждащо хибридно шофиране и активно подпомагане на водача, за автономно шофиране от ниво 2.

В зависимост от държавата на продажба, новото Renault Captur ще се предлага с гама от пет двигателя, включително версията E-Tech full hybrid със 145 к.с., вече предпочетена от над 41% от клиентите във Франция. За по-голяма динамика и удоволствие от шофирането, ходовата част е преработена, а сервоусилването на волана е с ново калибриране. В зависимост от версията, системата за контрол на сцеплението оптимизира тягата при всякакви условия на шофиране.

Произвеждано отново в завода във Валядолид, новото Renault Captur ще бъде на разположение за поръчка в Европа от април 2024 г.

Преди повече от 10 години Renaut разчупи статуквото на B сегмента, като заложи в Captur ДНК-то на „автомобил за живота“. Тази визия се проявява в търсенето на максимален комфорт: висока позиция за шофиране, приятен интериор, който може да се адаптира спрямо ежедневието на водача и пътниците. И при всичко това остава компактен: 4,23 м. Надграждайки своя успех, с над 2 милиона
продадени автомобила, Captur продължава да се откроява. Той е още повече в крак с времето си, с нов, по-изявен дизайн, двигател E-Tech full hybrid и система OpenR Link с вградени Google услуги. Всички тези технологии са оценени от нашите клиенти.
Фабрис Камболив, главен изпълнителен директор на марката Renault

Освен че запазва своите силни страни, превърнали го в успех до днес, новото Renault Captur изтъква своя характер с нови, по-атлетични и динамични пропорции. Напълно трансформираната, хоризонтална предна част е едновременно графична и технологична, създаваща силна стилистична идентичност.
Паула Фабрега, директор Дизайнерски проекти, Renault

ЗАВОДЪТ ВЪВ ВАЛЯДОЛИД СЕ ГОТВИ ЗА НОВОТО RENAULT CAPTUR
Renault вече има произведени над 8 милиона превозни средства във Валядолид (Испания) от 1953 г. досега. В завода са сглобени 2,2 милиона броя Captur от лансирането на първото поколение през 2013 г. Днес Валядолид се готви за новото Renault Captur, продължавайки своята трансформация. Цифровизацията на процесите и появата на изкуствения интелект значително намаляват използването на енергия и вода, като същевременно запазват фокуса върху качеството. Внедряването на камери за машинно зрение и изкуствен интелект подобрява проследимостта и реакцията.

И накрая, новото Renault Captur ще бъде подложено на тестове за потвърждение. За тази цел 70 автомобила ще изминат разстояние от 1 милион километра преди лансирането на пазара.
Целта е да се идентифицират области за подобрение и да се гарантира, че новото Renault Captur е наравно с най-добрите по отношение на удоволствие от шофирането, качество и надеждност.

ЕКСТЕРИОРЕН ДИЗАЙН
ПО-ДИНАМИЧЕН ВЪНШЕН ВИД
Подчертано от новата каросерия в цвят Rafale Grey и версия Esprit Alpine, новото Renault Captur придобива по-атлетичен вид с първокласен стил. Предницата заема почетно място в новия дизайн – нейните безбройни отражения привличат погледите с игра на светлина и материя. С нов светлинен подпис и двуцветна каросерия с 14 възможни конфигурации, новото Renault Captur добива още по-голяма привлекателност.

Нова предна част
Новата предна част е с по-елегантен, по-технологичен вид с логото Nouvel'R, вградено в структираната радиаторна решетка, и с по-висок, по-хоризонтален преден капак. Всички тези детайли подчертават силно изразената идентичност на новото поколение.
Горната част на решетката създава игра на светлина с релефните си форми и контраста между тъмния гланциран фон и прозрачните декоративни елементи. Това предизвиква многобройни отражения по радиаторната решетка, като вълна, преминаваща от ромба в центъра към фаровете и бронята, с нейните малки релефни успоредни форми. Хипнотизиращ визуален ефект, създаден чрез щателен процес на проектиране, включващ светлина, материя и текстура.

За охлаждане на двигателя предната част съдържа хоризонтален въздухозаборник над аеродинамичния сплитер заедно с още един в бронята. Два въздухозаборника, разположени от двете страни на предната част, до дневните светлини, допринасят за аеродинамиката и охлаждането на предните спирачки.

Този изтънчен нов дизайн придава на новото Renault Captur усещане за автомобил от по-висок клас.

Нов светлинeн подпис
Новите предни светлини съдържат full LED технология като стандартно оборудване за всички версии. Също като при новото Clio,
дневните LED светлини придобиват вертикална форма на полуромб, вдъхновена от логото на марката. Фаровете оживяват с нова приветстваща поредица при дистанционно отключване на вратите, създавайки дружелюбен, модерен ефект.

По-съвременна задна част
Корпусът на задните светлини сега е прозрачен, разкривайки вътрешността им. В съчетание с новото лого и обновения дифузьор, това придава на задната част по-съвременен вид.

Три опции в зависимост от версията
Версия Evolution включва 17-инчови джанти Flexwheel (17-инчови алуминиеви джанти са налични като допълнително оборудване) с покритие, боядисано в черен мат, в долната част на каросерията и по протежение на средната линия, както и предна и задна защитна кора в черен цвят.

По-високата версия Techno съдържа напълно нови 18-инчови алуминиеви джанти и покритие, боядисано в черен гланц, в долната част на каросерията и по протежение на средната линия.

Новата версия Esprit Alpine е незабавно разпознаваема с логото в цвят Ice Black, рамки на стъклата в черен гланц, 19-инчови джанти със специфичен дизайн и размер, аеродинамичен сплитер и предни и задни защитни кори с матова боя в цвят Slate Grey.

Двуцветна каросерия: 14 възможни конфигурации
Предлагат се шест цвята за каросерията: перленобял, сив „Oyster Grey“, черен „Starry Black“, сив „Gunmetal Grey“, син „Iron Blue“ и червен „Flame Red“. Опционалната двуцветна схема е популярна сред клиентите, които могат да изберат сив „Highland“, черен „Starry Black“ или бежов „Perle Beige“ за покрива и капаците на страничните огледала. Последният цвят е нов нюанс на шампанско. Той не е наличен за версия Еsprit Alpine.

Новото Renault Captur се предлага с избор от 14 цветови конфигурации.

За допълнителна персонализация опционалният цветови пакет за външна декорация включва капаци на страничните огледала в цвят сив „Highland“ или бежов „Perle Beige“ (черният гланц е стандартно оборудване), с предни и задни защитни кори и странични протектори в цвят сив „Highland“, бежов „Perle Beige“ или черен гланц.

Широка гама от нови аксесоари за екстериора
Новото Renault Captur може да бъде персонализирано с широка гама оборудване, включително странично осветление, степенки, теглич, стойка за велосипеди и прагове с подсветка.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН: ПО-ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ И ОБОГАТЕНО ИЗЖИВЯВАНЕ
По-първокласният стил отвън е видим и отвътре. Купето добива по-модерен вид с мултимедийната система OpenR Link и новите екрани на таблото (до 10,25 инча). Новата тапицерия във всички версии автомобилът създава усещане за автомобил от по-висок клас. С богато стандартно оборудване за спортна атмосфера в купето, новата версия Esprit Alpine е своебразна покана за път.

Авангардна свързаност и мултимедийна технология с OpenR Link
Новото Renault Captur се възползва от мултимедийната система OpenR Link с вградени Google услуги (в зависимост от версията). Тя съдържа най-доброто от бордовата технология с Android Automotive 12. За първи път в света в автомобил от B-сегмент.

По средата на централната конзола новият 10,4-инчов вертикален сензорен екран (960 x 1280 пиксела) позволява на потребителите да се възползват напълно от ексклузивно интерактивно съдържание, заедно с широк набор от услуги.

OpenR Link улеснява всяко пътуване. Лесна за ползване и хиперсвързана, тя е интуитивна за употреба като смартфон.
Освен с пълни възможности за персонализация, интерфейсът е съвместим с Android Auto и Apple CarPlay чрез кабелна или безжична свързаност със смартфон.

Услугите на Google като Google Maps, Google Assistant и над 50 (в зависимост от държавата) приложения на Google Play стават достъпни с едно докосване, точно както на смартфон.


Нова тапицерия и нова версия Esprit Alpine
Средата в интериора е модерна и приветлива с напълно нова тапицерия.
Седалките с текстилна тапицерия в сив цвят при версия Evolution се сдобиват с жълти декоративни шевове при Techno, с ромбоиден мотив на Renault (¾ изглед) по вътрешните странични опори на предните седалки.
Новата версия Esprit Alpine се отличава с мултитекстурирано зърнисто покритие на седалките и панелите на вратите и синьо-сиви декоративни елементи на арматурното табло.

Купето носи и много препратки към марката Alpine, символ на спортна елегантност по френски, с националния флаг в страничните кантове, предпазни колани със сини декоративни шевове, спортни педали с алуминиево покритие, брандирани прагове на вратите и специален волан.

Изключително интериорно пространство
Пространството за коленете на пътниците отзад продължава да бъде сред най-добрите на пазара, с 221 мм, благодарение на задната седалка, проектирана да се плъзга назад над 16 см. Добре замислена функция, която се превръща в отличителна черта на Captur. Тя позволява на потребителите да създадат повече пространство за багажа или пътниците според нуждите.

Купето съдържа общо 24,7 литра място за съхранение, включително 7-литрова жабка и, в зависимост от версията, джобове за карти на гърба на предните седалки.

Модулно багажно пространство
По отношение на капацитета на багажника, новото Renault Captur се нарежда сред най- добрите на пазара с максимален обем от 616 литра (536 дм3 VDA), когато задната седалка е изтеглена изцяло напред (увеличение от 132 литра / 114 дм3 VDA).

Багажникът е модулен, със задна седалка, плъзгаща се над 16 см, и подвижен под, създаващ равно пространство. При сгънати задни седалки (делими в съотношение 2/3- 1/3), дължината на товара е 1,57 м.

Без кожа и хром
Освен че ограничава употребата на хром, Renault замества кожата със зърнисто покритие. Това потвърждава стремежа на марката напълно да преустанови използването на материали от животински произход до 2025 г.
В новото Renault Captur цялата тапицерия включва рециклирани тъкани, избрани заради техния малък въглероден отпечатък, без компромис с възприятието за качество, усещане или комфорт.

Версията Esprit Alpine включва над 26% рециклирани и рециклируеми тъкани в своята тапицерия, чрез използване на материали от биоизточници като зърнисти покривни материи и коноп.

Цялостно предложение
Новото Renault Captur съдържа нови екрани на таблото с размер до 10,25 инча (24x9 см) по диагонал в зависимост от версията. Този размер е съвместим с опцията за навигация, като осигурява цветен дисплей на инструменталния клъстер, обърнат към водача.
За истинско удоволствие от звука, Hi-Fi системата Harman Kardon, налична в зависимост от версията, включва девет високоговорителя (два туитъра и два буфера отпред и отзад и субуфер в багажника). Осигуряваща завладяващо звуково изживяване, тя разполага с пет програми, специално създадени за Renault от Жан-Мишел Жар: Студио, Подкаст, Концерт, Потапяне и Клуб.

Стъклен панорамен покрив, наличен като допълнително оборудване от версия Techno, облива купето в светлина.
За дигитални забавления в автомобила пътниците отпред имат достъп до два USB-C порта и контакт 12V (плюс още един в багажника) като стандартно оборудване. В зависимост от версията още два USB-C порта са налични зад централния подлакътник за пътниците отзад, заедно с индукционно зарядно устройство в централната конзола. Последната функция е стандартно оборудване за версии Techno и Esprit Alpine.

Звукова среда от Жан-Мишел Жар
Когато влезете в купето на Renault Captur, можете да чуете една от двете нови приветстващи поредици - едната от тях е специфична за версия Esprit Alpine. Жан-Мишел Жар, световно известният френски артист, композитор и автор, участва в разработването на тези поредици, както и на новия звуков сигнал за пешеходци - VSP. Наличен само с двигателя E-Tech full hybrid
със 145 к.с., VSP е външен предупредителен звук за пешеходци при ниска скорост (до 30 км/ч).

Жан-Мишел Жар участва също в разработването на двете налични аудиосистеми: Arkamys Auditorim като стандартно и Harman Kardon като допълнително оборудване.

Персонализируема интериорна среда
Достъпът до настройките MULTI-SENSE се осъществява чрез централния сензорен екран или бутон на волана. Потребителите могат да избират между четири изгледа за цифровия инструментален панел, пет уиджета (интерактивни приложения или миниатюри), осем цвята


за дисплея на скоростомера и 48 цвята за амбиентното LED осветление според настроението „Living Lights“ на панелите на вратите.
За да създаде по-отпускаща среда, цветът на осветлението се регулира автоматично на всеки 30 минути въз основа на циркадния цикъл (24-часов биологичен часовник) и часа от денонощието (студени цветове през деня, топли цветове през нощта).

Ексклузивно интерактивно съдържание
Renault интегрира ексклузивни свързани услуги в новия Captur, базирани предимно на партньорства с разработчици и създатели на съдържание.
Десет уникални приложения, специално създадени за потребителите на Renault, вече са достъпни чрез мултимедийната система OpenR Link: Waze, Amazon Music, L'Equipe pour Renault (френскоезично приложение със съдържание за Франция), Vivaldi, Radio Player за Renault, Kabriol, Karacal, Les Incollables за Renault, Easypark и Sybel.

ШИРОКА ГАМА МУЛТИЕНЕРГИЙНИ ДВИГАТЕЛИ
Новото Renault Captur е гъвкаво както по отношение на интериорния дизайн, така и по отношение на задвижването. С гама модерни, икономични двигатели, то се чувства еднакво в свои води в града, на магистралата или по извънградските пътища. Двигателят
E-Tech full hybrid със 145 к.с. отговаря на най-високите стандарти за горивна ефективност и CO2 емисии от само 105 г/км и е безшумен като електрически автомобил в града без ограниченията на зареждането. Двугоривната система бензин-LPG предлага пробег до 1100 км с двата резервоара. Тягата може да бъде оптимизирана при всякакви обстоятелства благодарение на функцията „Extended Grip“ (предлага се като допълнително оборудване само с 18-инчови гуми за двигател full hybrid).

Пълна гама
Под предния капак са на разположение шест двигателя и три типа гориво:
Бензин:
• 1.0 TCE 90 к.с. турбо - 160 Нм въртящ момент, 3-цилиндров двигател в съчетание с 6- степенна механична скоростна кутия. Разход на гориво: 5,8 - 5,9 л/100 км.
• 1.3 TCE 140 к.с. турбо, mild hybrid 48V - 260 Нм въртящ момент, 4-цилиндров двигател в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия. Разход на гориво: 5,8 - 5,9 л/100 км.
• 1.3 TCE 160 к.с. турбо, mild hybrid 48V - 270 Нм въртящ момент, 4-цилиндров двигател в съчетание с автоматична скоростна кутия EDC. Разход на гориво: 5,8 - 5,9 л/100 км.
• 1.3 TCE 155 к.с. турбо (не се предлага във всички държави) - 270 Нм въртящ момент, 4- цилиндров двигател в съчетание с автоматична скоростна кутия.

LPG:
• 1.0 TCE 100 к.с. турбо - 160 Нм въртящ момент (170 Нм с LPG), 3-цилиндров двугоривен двигател (бензин/LPG) в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия. Разход на гориво: 6,0 - 6,1 л/100 км с безоловен бензин и 7,7 - 7,9 л/100 км с LPG.

E-Tech full hybrid:
• 1,6-литров със 145 к.с. - 205 Нм въртящ момент, 4-цилиндров двигател в съчетание с интелигентна автоматична скоростна кутия с палцови муфи. Разход на гориво: 4,7 - 4,9 л/100 км

Двигател E-Tech full hybrid 145 в детайли
Двигателят E-Tech full hybrid 145 на новото Renault Captur се възползва от задвижване „full hybrid“ със „серийно-паралелна“ архитектура. Два електрически мотора (електромотор с 36 кВт и високоволтов стартер генератор с 18 кВт) са комбинирани с 1,6-литров 4-цилиндров бензинов двигател с 69 кВт (94 к.с.) и батерия с капацитет 1,2 кВтч.

Интелигентната скоростна кутия с палцови муфи и различни режими е в действителност без съединител. Тя има 4 предавки за бензиновия двигател и 2 предавки за основния електромотор. Енергийната ефективност се оптимизира от 14-те възможни работни
комбинации на двигателя с вътрешно горене и електромотора.

Автомобилът винаги стартира в електрически режим и може да работи в такъв до 80% от времето в града. В градски цикъл например той осигурява икономия на гориво до 40% в сравнение с конвенционален бензинов двигател.

Новата функция E-SAVE, която се активира с бутон отляво на волана върху таблото, поддържа заряд на батерията от минимум 40%. Това осигурява оптимална производителност при шофиране по хълм например.

Високоефективното задвижване намалява емисиите на CO2 в сравнение с предишното поколение до едва 105 г/км, поставяйки автомобила наравно с най-добрите в класа. То също така осигурява тишината на електрическо превозно средство без ограниченията за зареждане.

Подобрена ходова част и напълно нови гуми
Новото Renault Captur е оборудвано с окачване MacPherson отпред и полутвърда ос отзад. За по-динамично шофиране инженерите преработват геометрията на окачването и характеристиките сила-скорост на амортисьорите, както и калибрирането на кормилното
управление. 1,3-литровият двигател mild hybrid със 160 к.с. и двигателят E-Tech full hybrid 145 получават напълно нови амортисьори.

Всички тези промени в ходовата част осигуряват по-голям контрол върху движението на каросерията, по-кратко време за реакция и значително увеличено удоволствие от шофирането.

Новата версия Esprit Alpine се доставя със специални джанти и напълно нови 19-инчови гуми (Michelin 225/45R19), налични за първи път с Captur.

Различни режими на шофиране с MULTI-SENSE и „Extended Grip“
Достъпна от централния дисплей, системата MULTI-SENSE включва четири режима на шофиране: ECO, SPORT, COMFORT и MYSENSE. Усещанията при шофиране (твърдост на волана, реакция на двигателя, пъргавина на шасито) се променят за всеки режим, както и цветът на амбиентното осветление и дисплея на таблото.

На мултимедийния екран, в раздела „режими на шофиране“, функцията „Extended Grip“, налична като допълнително оборудване, включва два специфични режима: сняг и всякакви терени. Това позволява на потребителите да оптимизират тягата спрямо условията на шофиране чрез настройките на ESP.
„Extended Grip“ се предлага с двигател E-Tech full hybrid 145, ексклузивно с 18-инчови гуми.

БЕЗОПАСНОСТ И СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА: НАЙ-ДОБРАТА АКТИВНА И ПАСИВНА БЕЗОПАСНОСТ
С програмата Human First, лансирана през 2023 г., Renault възобновява своя ангажимент да осигурява безопасност за водачите, пътниците и другите участници в движението чрез технологични нововъведения. Възползвайки се в пълна степен от този напредък, новото Renault Captur е редом до най-добрите по отношение на пасивна и активна безопасност. То съдържа 28 системи в помощ на водача (ADAS) от ново поколение, разделени в три категории: безопасност, шофиране и паркиране. Safety Coach предоставя персонализирани съвети за по-отговорно шофиране.

Safety Score и Safety Coach: проактивни помощни системи
Прогнозните съвети за екологично шофиране помагат на водача да намали разхода на гориво и да шофира безопасно. Препоръките в реално време и резултатът за шофиране (по скала от 0 до 100) насърчават водачите да поддържат скоростта, курса и дистанцията и да бъдат по- бдителни. Налично е и месечно обобщение за всяко пътуване под формата на лентова диаграма, описваща разхода и изминатото разстояние в изцяло електрически режим.

Активно подпомагане на водача с отчитане на контекст
Активно подпомагане на водача се предлага с навигационната система и пакета Advance Driving от версия Techno и Esprit Alpine. С тази функция вече съществуващата система на Renault за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при
натоварено движение отчита контекста, като разширява своето поле на действие и извън магистралите. Нейната цел е да помогне на водачите да се справят ефективно със ситуации, възникващи на всеки тип път. Това е функция за автономно шофиране от ниво 2, комбинираща адаптивен круиз контрол със Stop & Go, асистент за придържане в средата на лентата, данни за геолокация и специфично картографиране, което позволява на автомобила да се адаптира към пътя напред.

Интелигентно подпомагане на скоростта
Интегрирана в системата Активно подпомагане на водача, функцията за разпознаване на пътните знаци и сигнализация за превишаване на скоростта (OSP) може да се използва и самостоятелно. Тази функция показва ограничението на скоростта на инструменталния панел и на навигационния екран. Ако скоростта на автомобила е по-висока от разпознатата, се извежда визуално предупреждение. Бутон на волана активира ограничителя на скоростта, круиз контрола или интелигентния адаптивен круиз контрол, за да се регулира автоматично (или не) към законовото ограничение на скоростта.

Предвиждащо хибридно шофиране
Налична като допълнително оборудване, тази функция увеличава максимално използването на електрическа енергия по време на шофиране. Свързаните картографски данни, като например топографията на пътя през следващите седем километра (или най-вероятния
маршрут, ако не е записана дестинация), предоставят предварителна информация на системата за управление на батерията, за да се увеличи максимално използването на електрическа енергия.

Други системи в помощ на водача
• За безопасност: Активен спирачен асистент (AEBS) / Предупреждение при наличие на обект в „сляпата“ точка (BSW) / Асистент за придържане в лентата (LKA) / Предупреждение при смяна на лентата (LDW) / Предупреждение за умора на водача (DAA)
• За шофиране: Круиз контрол и ограничител на скоростта / Адаптивен круиз контрол (ACC) с функция Stop & Go / Предупреждение за дистанция до предния автомобил (DW)/ Асистент при потегляне по наклон (HSA)
• За паркиране: 360-градусова камера (базирана на четири камери) / Предни, задни и странични паркинг сензори / Система за сигнализиране при движение на автомобили в задната част на автомобила при маневриране (RCTA) / Безопасно излизане на пътниците (OSE).
Опционалният пакет Driving and Safety включва Предупреждение за наличие на обект в „сляпата“ точка (BSW), Система за сигнализиране при движение на автомобили в задната част на автомобила при маневриране (RCTA), Безопасно излизане на пътниците (OSE) и Активно подпомагане на водача (ADAS, налична само с автоматична скоростна кутия).
ADAS, персонализируеми с едно докосване
Нов бутон – My Safety Switch – разположен отляво на волана, позволява на водача да активира или дезактивира своите предпочитани настройки за не по-малко от пет ADAS едновременно, с едно докосване на бутон. Персонализираните настройки на мултимедийния
екран включват дали да се активира дадена функция, до какво ниво, да се разрешат ли звукови сигнали и т.н.

*Източник: www.renault.bg Назад

Галерия


Следваща статия

Suzuki Vitara е освежен


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely Smart

Geely обещава хибридна автономност от над 2000 километра

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Toyota

Toyota Corolla със свежи цветове и нови технологии

Апр 29, 2024