Opel Stock

Кога си струва абонаментът за кола?

Кога си струва абонаментът за кола?

Кога си струва абонаментът за кола?

Реклама Skoda Monte Carlo
Абонирането за автомобил означава наемането му за по-дълъг период от време - срещу фиксирана, обикновено месечна, основна сума, получавате избраното превозно средство за определен период. В зависимост от доставчика и модела на автомобила, колата трябва или да бъде взета от пункт за доставка, или ще бъде доставена до дома ви - понякога срещу такса от около 100 до 250 евро.

Интересен е въпросът кога си струва абонаментът за кола? Анализатори от Autoclub Europa (ACE) проучиха бизнес модела, за да покажат предимствата и недостатъците на абонамента за автомобили.

На първо място, предимството - абонаментите за автомобили могат да бъдат стартирани лесно с кратко предизвестие. Срокът може да бъде договорен в зависимост от вашите нужди - автомобилът може да бъде върнат след няколко седмици или няколко месеца. Фокусът на абонамента за автомобил е гъвкавостта - можете да промените класа на превозното средство според нуждите - обикновено срещу заплащане.

Електрическите автомобили също са част от повечето абонаментни паркове, така че могат да бъдат тествани лесно и без риск за ограничен период от време като част от абонамент за автомобили. Друг плюс - абонатите не трябва да се притесняват за данъци, застраховки или регистрация - доставчикът се грижи за това. Поддръжката, ремонтите и смяната на гуми също не са задължение на абоната.

Обикновено не е необходим голям капитал, за да започнете абонамента, тъй като няма нужда от голяма първоначална вноска. Месечните разходи са фиксирани и следователно лесни за изчисляване. Те зависят, наред с други неща, от избрания модел превозно средство, желаната продължителност и прогнозните изминати километри. Най-евтиният вариант е за добрите 300 евро на месец - за годишен абонамент за малък бензинов двигател с 500 безплатни километра на месец.

Но: „Ако сменяте по-често, искате да карате повече километри и по-луксозно, бързо ще платите повече“, посочва ACE. Месечните вноски обикновено са по-високи, отколкото при лизинга, не на последно място поради по-краткия срок и включените услуги. Колкото по-дълъг е срокът на договора, толкова по-ниски са обикновено месечните тарифи.

Абонатите трябва да бъдат внимателни - точно както при лизинг и автомобили под наем, когато приемат автомобила в началото на абонамента и когато връщат автомобила след изтичане на абонаментния срок. В началото на абонамента автомобилът трябва да бъде проверен за предишни щети. Ако бъдат открити драскотини или малки вдлъбнатини, това трябва да бъде записано и приподписано. Това означава, че е записано в писмен вид, че щетата не е причинена от вашата собствена употреба.

В края на абонамента доставчиците понякога проверяват критично дали следите от употреба надхвърлят обичайното ниво, което крие потенциал за спорове. Примерни каталози предоставят пояснение по въпроса, като използват примери със снимки, за да покажат какво се счита за нормална употреба.

ACE препоръчва на абонатите да обърнат внимание на проблема с над средното износване и използване, и спецификациите на доставчика предварително. Съвет на ACE: При някои доставчици на абонамент можете да резервирате предварителна проверка. Това означава, че дефектите могат да бъдат открити и отстранени преди връщане, което спестява разходи. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили

На една "бърза" зарядна станция в ЕС се падат по 29 електромобила

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda

Honda с инвестиция от 11 млрд долара за електрификацията си в Северна Америка

Апр 29, 2024