Lasurit

Нов Actros L от Mercedes-Benz Trucks

Нов Actros L от Mercedes-Benz Trucks

Нов Actros L от Mercedes-Benz Trucks

Реклама Skoda Monte Carlo
Daimler Truck Holding AG ("Daimler Truck") е един от най-големите производители на търговски превозни средства в света. Новият Actros L вече излиза на пазара. Камионът може да бъде поръчан от април 2024 г. и ще бъде в производство от декември 2024 г. От пускането си на пазара през юни 2021 г. Actros L маркира премиум сегмента на тежкотоварни камиони с дизелов двигател от Mercedes-Benz Trucks.

Сега компанията издига своя успешен флагман на ново ниво - с футуристичен дизайн на автомобила, оптимизирана аеродинамика, много функции за комфорт, икономични двигатели, висока динамика на шофиране и най-новите асистиращи системи, новият Actros L има всичко необходимо, за да спечели точки сред операторите на автопаркове и професионални шофьори.

Класическият дизелов камион продължава историята на успеха на тази серия, започнала през 1996 г., и още веднъж подчертава претенцията на Mercedes-Benz Trucks да се фокусира възможно най-добре върху нуждите на своите клиенти и техните шофьори. Целта е да продължи да бъде един от водещите в индустрията, когато става въпрос за камиони с конвенционално задвижване.

Райнер Мюлер-Финкелдей, ръководител на отдела за развитие на Mercedes-Benz Trucks: „Винаги искаме да предложим на нашите клиенти най-добрите решения за превозни средства за всички задвижващи технологии. Класическият дизелов камион ще остане незаменим за известно време в различни региони на света. Ние допълнително подобрихме нашия доказан флагман в много аспекти. Това се отразява отвън в революционния дизайн на кабината."

Отвътре оборудването ProCabin се предлага в три версии - Stream, Big или Giga Space с многобройни функции за комфорт, като оптимизирано отопление на седалката, нов премиум калъф за седалка с плоска тъкан или легла с цяла ламелна рамка и нов, дебел първокласен матрак. Нови са и разширеният набор от функции на контролните панели на леглата, както и амбиентното осветление и допълнителните LED лампи за четене gooseneck.

Има и други функции като допълнителни USB-C гнезда в страничните стени, висококачествена завеса в двуцветен дизайн, втори хладилник, 230-волтов контакт или концепцията SoloStar, която вече се предлага в две нови версии варианти на покривала за седалки. От април 2025 г. Multimedia Cockpit Interactive 2 също ще бъде наличен с нов дизайн на менюто, гласов контрол, допълнително подобрена свързаност и нови приложения като предупреждения за свързан трафик.

В допълнение към мерките за аеродинамична оптимизация, Mercedes-Benz Trucks допълнително повишава ефективността на новия Actros L в комбинация с третото поколение на 12,8-литровия, OM 471 дизелов двигател. OM 471, който се предлага заедно с доказаните дизелови двигатели OM 470 и OM 473, е последователно оптимизиран към намаляване на общите разходи за притежание (TCO) с оглед на икономия на гориво при шофиране, намалени емисии на CO2, по-ниски оперативни разходи и по-високи печалби , без да се прави компромис с производителността, динамиката на шофиране или комфортът на шофиране страдат.

Производителят също така подчертава позицията си на един от пионерите в индустрията с функциите за безопасност, използвани в новия Actros L. В някои случаи обхватът на системите значително надвишава строгите стандарти на Общия регламент за безопасност (GSR), който ще се прилага от юли 2024 г. и който предписва цял набор от системи за подпомагане на водача с цел допълнително повишаване на пътната безопасност за всички участници. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024