Lasurit eshop

Bridgestone EMEA получи трети пореден платинен рейтинг за устойчивост от EcoVadis за 2023 г.

Bridgestone EMEA получи трети пореден платинен рейтинг за устойчивост от EcoVadis за 2023 г.

Bridgestone EMEA получи трети пореден платинен рейтинг за устойчивост от EcoVadis за 2023 г.

Реклама Opel Stock
• Класацията поставя Bridgestone EMEA в топ 1% от 130 000 компании, оценени от EcoVadis в световен мащаб.
• След като започна със сребърен рейтинг през 2015 г., Bridgestone EMEA успява да поддържа своя платинен статут от 2021 г. нататък, въпреки все по-сложния, строг и интензивен процес на оценка.
• EcoVadis е водеща в света независима платформа за оценка на устойчивостта.

Bridgestone EMEA отново е удостоена с платинен рейтинг от известната платформа за оценка на устойчивост EcoVadis. Това е третият пореден път, в който организацията е наградена с най-високата оценка на EcoVadis от 2021 г. насам, поставяйки Bridgestone EMEA в топ 1% от 130 000 компании, оценени от EcoVadis в световен мащаб, в 220 индустриални сектора.

Когато бе оценена за първи път от EcoVadis през 2015 г., Bridgestone EMEA получи сребърен рейтинг и бе класирана в топ 12% от бизнесите в световен мащаб. EcoVadis оценява организациите в четири основни направления: Околна среда, Трудови права и права на човека, Етика и Устойчиво въздействие. Следващата година Bridgestone EMEA вече се изкачи до топ 7%, а през 2018 г. - до топ 4%. Организацията получи златен статус през 2019 г., преди да постигне платинен статус за първи път през 2021 г.

Водена от своята глобална корпоративна рамка за устойчивост и от своя ангажимент E8, Bridgestone се развива в компания за устойчиви решения към 2050 г. Платиненият рейтинг на EcoVadis за 2023 г. съвпада с година на важни постижения в областта на устойчивостта за Bridgestone EMEA, които включват:

• Инсталирането на 21 000 слънчеви панели в завода на Bridgestone в Бургос, Испания (един от най-развитите заводи на компанията в областта на енергийната трансформация), който в момента получава електричество директно от Слънцето, което представлява 10-14% от консумацията на електроенергия на завода.
• Продължаване насърчаването на устойчивостта чрез нашата верига за доставки, благодарение на – наред с други мерки – наградената ни иновативна инициатива за финансиране на устойчива верига за доставки, която предоставя на доставчиците финансиране въз основа на техния рейтинг за устойчивост на EcoVadis. Откакто се присъединиха към програмата, 20% от записаните доставчици са подобрили собствените си резултати по EcoVadis, а 36% са достигнали напреднало ниво.
• Публикуване на встъпителния доклад на Bridgestone EMEA за многообразието, справедливостта и включването (DE&I), който излага амбициите и действията на компанията да направи Bridgestone по-широко представителна за обществото, на което служи, през следващите години.
• Множество проекти и инициативи в рамките на Глобалната програма за пътна безопасност на Bridgestone, която има за цел да направи пътищата по света по-безопасни и да подкрепи целта на ООН за намаляване наполовина на смъртните случаи и нараняванията по пътищата до 2030 г. Дейностите в EMEA включваха събития за проверка на гуми, обучения по пътна безопасност и образователни програми, достигащи над 20 000 бенефициенти.

"В нарастващо регулирания и сложен свят на корпоративната устойчивост, това е голямо постижение", каза Лоран Дарту, Group President, Bridgestone EMEA. "Изпитваме огромно уважение към важността на независимата проверка - особено в областта на устойчивостта – а през годините оценяването от EcoVadis е ставало все по-строго, докато развойният ни процес продължава. Днес процесът включва хора, представляващи всички специфики на нашия бизнес, от човешките ресурси, до информационните технологии; от обстановката, здравето и безопасността на труда, до процедурите и финансите; и всичко това под ръководството на нашия отдел за устойчивост."
„Запазването на нашия платинен рейтинг от EcoVadis отразява нашата постоянна ангажираност към всички области на устойчивостта и напредъка, който правим като развиваща се компания, ръководена от ангажимента ни E8. Можем да бъдем сред водещите изпълнители на EcoVadis в световен мащаб, но все още има много положителни стъпки, които трябва да бъдат направени по пътя към 2050 година. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024