Opel Stock

XPENG с нов електрически SUV в Европа

XPENG G6

XPENG G6

Реклама Nissan X-Trail
Китайският производител на електромобили XPENG обяви, че компанията добавя изцяло нов модел в европейското си портфолио- G6, който от марката описват като "ultra smart coupe SUV".

XPENG G6, заявки за закупуване на който ще започнат да се приемат през май, е развит на иновативната платформа SEPA2.0 (800V), благодарение на което позволява зареждане с капацитет от до 280 kW. Тук от фирмата посочват, че зареждането от 10% до 80% ще бъде възможно за по-малко от 20 минути

Новият електромобил на компанията ще се предлага в две версии в зависимост от интегрираната батерия- 66 kWh (LFP) и 87.5 kWh (NCM), като от XPeng посочват, че втората модификация ще предложи свободен пробег от до 570 километра (WLTP стандарт).

Базовата версия на модела G6, първите доставки на който се очаква да бъдат реализирани в Европа през третата четвърт на тази година, идва стандартно със задно задвижване и мощност от 258 (RWD Standard Range) или 286 конски сили (RWD Long Range).

Топ версията на G6- AWD Performance, обещава мощност от 476 конски сили и въртящ момент от 660 Нм, ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и максимална скорост на движение от 200 км/ч. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely Smart

Geely обещава хибридна автономност от над 2000 километра

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Toyota

Toyota Corolla със свежи цветове и нови технологии

Апр 29, 2024