Lasurit

Най-големият елмотоциклет е с пробег от 720 км с едно зареждане!

Най-големият елмотоциклет е с пробег от 720 км с едно зареждане!

Най-големият елмотоциклет е с пробег от 720 км с едно зареждане!

Реклама Opel Stock
Представен като електрически туристически мотор на близкото бъдеще, Felo TOOZ има максимална скорост от 200 км в час и пробег от 720 километра с едно зареждане. Тези цифри предполагат, че това ще бъде един от най-добриите мотоциклети на пътя, независимо от типа двигател. Най-голямото обещание, което TOOZ прави, са високите нива на технологична свързаност с вашия телефон и възможността за извеждане на мултимедия през 12-инчовото TFT табло със звук през 6-канална система от високоговорители за съраунд звук. Този екран с размер на лаптоп се използва и от навигационната система и показва 360-градусов изглед на камерата.

Най-големият електрически мотоциклет в света досега е именно TOOZ, който беше представен тази седмица на 45-ото международно автомобилно изложение в Банкок от Felo, първата тайландска марка за мотоциклети, която излиза на световния пазар. Има и система за следене на налягането в гумите (TPMS), ABS и система за контрол на сцеплението и ако, по-вероятно, когато достигне пазара, без съмнение ще има повече технологични възможности на борда.

Намерението е да се улесн продължаването на дигиталния ви живот, когато сте на мотоциклета си, и се очаква много от тези функции да бъдат включени в бъдещи предложения от Felo и другата марка RAPID. Felo TOOZ също така поддържа TYPE2 зареждане (от 20% до 80% за 20 минути) и има допълнителна 8-литрова охладителна кутия, която може да се монтира към един от кошовете.

Подобно на повечето автомобили и мотоциклети в днешно време, можете да зареждате електрическите си устройства от TOOZ, но той също има V2L технология, което означава, че можете да използвате батериите на мотора, за да захранвате елсистемите в дома си. Не знаем капацитета на батерията на мотоциклета, но очевидно трябва да е значителен. Smartech е една от звездите в сектора на електрическите превозни средства в Тайланд, с новите си марки електрически мотоциклети FELO и RAPID, които започват от чист лист, но компанията е добре финансирана и разполага с добри ресурси с опит.

Производството на мотоциклети в Тайланд изглежда е добра идея, защото повечето от най-големите производители на мотоциклети в света вече са там. Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, BMW, Triumph и Ducati произвеждат част от глобалната си гама в Кралството.

Точно както автомобилният свят беше революционизиран от производствените икономии на електрическото превозно средство, така ще стане и с мотоциклетния свят и една от компаниите, които започват от чист лист, за да се справят с тази възможност, е специално създадената компания за електрически мотоциклети Smartech. Показаната технология беше впечатляваща.

Тайланд може и никога да не е имал "домашно отгледани" забележителни марки мотоциклети, но вече е един от най-големите производители на мотоциклети в света. По отношение на стойността на износа на мотоциклети тя вече е на стойност 3,0 милиарда долара годишно, за да бъде четвъртият по големина производител на мотоциклети в света. Китай (12,8 милиарда долара), Германия (3,3 милиарда долара) и Япония (3,2 милиарда долара) продават повече, но Тайланд вече е изместил Индия (2,9 милиарда долара) и Италия (2,43 милиарда долара).

В рамките на няколко години очакваме в реда първи да бъде Китай, след това Индия следвана от Тайланд. Освен това имаме впечатляващ размер на вътрешния пазар на Тайланд (почти 2,0 милиона мотоциклета ще бъдат продадени в Тайланд през 2024 г.), който се нарежда на пето място в света, след четирите по-големи вътрешни пазара на Китай, Индия, Индонезия и Виетнам, които са близо до него.

Тайланд също така се нарежда сред 10-те най-добри производители на автомобили в света и следователно решението на Smartech да изгради иновативна компания за мотоциклети от „чист лист“ в средата на един от най-големите в света центрове за производство на мотоциклети и автомобили има много смисъл – няма недостиг на експертен опит там за проектиране, създаване на прототипи, производство или ефективни начини за доставяне на стоките на глобалния пазар.

Ето защо тайландското правителство подкрепя Smartech и това е добре финансирана игра на високо ниво. Ето защо представянето на Felo Tooz не е за подценяване. Компанията вече има седем чисти електрически мотора на пазара и цялото настроение на щанда й е свързано с иновациите и правенето на нещата по по-добър начин. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Авто глобус

Harley-Davidson Experience Tour започна

Апр 22, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто BMW Honda

Огромен интерес още в първия ден на Moto Expo 2024

Апр 21, 2024