Skoda Monte Carlo

DAL-e: Нов робот помощник от Hyundai и Kia (Видео)

DAL-e

DAL-e

Реклама Renault Arkana
Hyundai Motor Company (Hyundai Motor) и Kia Corporation (Kia) представиха пред света нов автономен робот, основната задача на който е да направи живота в офиса или жилищната сграда малко по-лесен за хората.

Новият робот се нарича DAL-e и освен, че е изработен от луксозни материали, идва с редица високотехнологични решения, в това число система за автономно движение, лицево разпознаване, система за транспортиране на до 16 чаши, товарно отделение с капацитет от до 10 килограма и други.

"DAL-e Delivery предлага ефективни и надеждни услуги за храни и напитки, и пратки, за да гарантира, че клиентите ще получат стоките своевременно", коментира Донг Джин Хюн, вицепрезидент и директор на Robotics Lab на Hyundai Motor и Kia.

"Нашата визия се простира до внедряване на инфраструктура, която взаимодейства в различни пространства, включително офиси, ресторанти и търговски центрове", допълва той, а от Robotics Lab посочват, че DAL-e е в състояние да се движи с максимална скорост от 1.2 метра в секунда.



От Hyundai Motor и Kia споделят, че DAL-e Delivery ще бъде пуснат в оперативен режим във високотехнологичната си сградна инициатива Factorial Seongsu на IGIS Asset Management в Сеул, която ще бъде открита за наематели от април тази година. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024