Lasurit eshop

Хората искат достъпни елмобили, а не огромни скъпи пикапи!

Хората искат достъпни елмобили, а не огромни скъпи пикапи!

Хората искат достъпни елмобили, а не огромни скъпи пикапи!

Реклама Skoda Stock
Два факта за автомобилния свят са неизменни: американците обичат пикапите и бъдещето изисква драстично намаляване на вредите за околната среда, причинени от леките автомобили. Автомобилните производители, виждайки тези две истини, ги събраха и започнаха да продават масивни EV пикапи с шестцифрени цени. Оказва се обаче, че това не е, което клиентите искат.

GM има Hummer EV, Silverado EV и предстоящата Sierra EV; Ford създаде F-150 Lightning, а Ram планира да пусне предстоящия си REV 1500 по-късно тази година. Тримата големи електрифицираха тези големи модели, но има един малък проблем с плана - хората не купуват. Business Insider разгледа данните – скъпите грамади като GMC Hummer EV и Lightning, с ценови етикети, които могат да достигнат шестцифрени нива, не импонират на днешния купувач на EV, който дава приоритет на стойността и практичността. Що се отнася до Lightning, ранният му успех остана само в не първия кръг от резервации, когато пикапът влезе в продажба за първи път през 2022 г.

Скъпите елпикапи не са проблем само на Детройт. Пионерът при електрическите пикапи Rivian също предупреди за забавяне на растежа, а Tesla на Илон Мъск вече изглежда предлага някои стимули за покупка на Cybertruck. Скорошно проучване от уебсайта за пазаруване на автомобили Edmunds показва, че интересът към електрическите пикапи е само 10% от текущото търсене на EV, докато търсенето на електрически автомобили (включително комби) е 43%, а търсенето на SUV и кросоувъри е на второ място 42%.

Според тези данните на Edmunds, повечето купувачи на EV търсят автомобили, които струват между $30 000 и $40 000, а не $100 000 плюс! В допълнение, преобладаването на автомобили и комби в сегмента насочва към купувачи, които наистина са загрижени за ефективността. Къде другаде виждате повече хора да купуват седани и комби отколкото кросовъри? В останалия свят, но нещата отиват натам и в Америките. Американските производители на автомобили са направили някои много популярни електромобили но електрическият преход изглежда все още не е дошъл за любимото превозно средство на Щатите. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили

На една "бърза" зарядна станция в ЕС се падат по 29 електромобила

Апр 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Audi

Audi Q7 и Q8 PHEV: по-голяма батерия, по-голям пробег

Апр 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda

Honda с инвестиция от 11 млрд долара за електрификацията си в Северна Америка

Апр 29, 2024