New Dacia Duster

Тегличът за ремарке - не всеки става да носи стойка за велосипеди!

Тегличът за ремарке - не всеки става да носи стойка за велосипеди!

Тегличът за ремарке - не всеки става да носи стойка за велосипеди!

Реклама Peugeot 408
Пролетта е началото на сезона за колоездене и много спортисти транспортират велосипедите си до зоните за отдих с кола. Носачите за велосипеди, които се монтират на теглича на ремаркето, са идеални за това. Но бъдете внимателни: не всеки е подходящ за багажници за велосипеди, предупреждава ADAC.

По-специално, модернизирани тегличи за ремаркета не могат да бъдат одобрени за това. Тегличът за ремарке е предназначен предимно за теглене на ремаркета. Действащите сили са различни от тези, упражнявани от велосипеди или дори още по-тежки електрически велосипеди. Обикновено за потребителите не е ясно дали преоборудван теглич за ремарке е тестван за работа с багажник за велосипеди.

Понастоящем няма законово изискване за извършване на този тест. За да бъде одобрен теглич за ремарке, е достатъчно съответствие с Правило на ООН 55. Това обаче регулира само разпоредбите за тегличи за теглене на ремаркета. Дали фабрично монтиран теглич за ремарке е подходящ и за монтиране на багажник за велосипеди обикновено се посочва в инструкцията за експлоатация на автомобила или модернизирания теглич за ремарке.

ADAC съветва: Когато преоборудвате теглич за ремарке, трябва да помолите сервиза да потвърди писмено, че е одобрен за използване с багажници за велосипеди. Потенциалните купувачи трябва да обърнат специално внимание на стойността D - инструкциите за задния носач определят минималните стойности, на които тегличът на ремаркето трябва да отговаря, максималната стойността е на табелката му. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024