Lasurit

Ето как мотоциклетистите да почнат безопасно новия сезон!

Ето как мотоциклетистите да почнат безопасно новия сезон!

Ето как мотоциклетистите да почнат безопасно новия сезон!

Реклама Opel Stock
Повечето мотоциклетисти започват новия мотоциклетен сезон през април. Автоклуб Европа (ACE) обяснява на какво трябва да обърнат внимание след зимната ваканция, за да са сигурни на пътя.

Необходима физическа и психическа подготовка
В интерес на пътната безопасност мотоциклетистите трябва да се подготвят както физически, така и психически за новия сезон. Да започнете обиколката гладни или жадни не е добра идея - основата за концентрирано каране е балансирана, лека диета и прием на достатъчно течности. Упражненията за разтягане и стречинг преди езда могат да помогнат за предотвратяване на наранявания. Най-добре е да не планирате дълги маршрути през първите няколко дни на шофиране: За да не се натоварвате прекалено много, препоръчително е първоначално да планирате няколко кратки маршрута и редовни почивки за шофиране.

Проверете машината и оборудването
Дори ако първоначално е планирано само кратко пътуване, превозното средство, както и защитното облекло и оборудване трябва винаги да се проверяват внимателно. Като първа стъпка машината трябва да се почисти, като следвате инструкциите на производителя. Това позволява скритите дефекти да станат видими. Ако има несигурност относно ремонта, по-добре е да посетите доверен сервиз, отколкото да рискувате безопасността на пътя за себе си и за другите с дефектна машина. Ако има видими дефекти в защитното оборудване и облеклото - било то светлоотразителни ленти, които вече не са достатъчно видими или дефектни шевове - препоръчително е да закупите нови.

Подгрейте не на пътя
ACE обикновено препоръчва на мотоциклетистите да направят „загряваща фаза“ в защитена обстановка в началото на сезона – в идеалния случай на тренировъчна площадка. Практикуването на спиране и завиване само за няколко минути забележимо подобрява усещането ви за машината. Но дори ако изглежда, че взаимодействието между водач и машина работи добре, в началото на сезона е важно да обърнете внимание на особено далновидния, защитен стил на шофиране. Като предпазна мярка е важно да поддържате ъгъла на накланяне в завоите възможно най-нисък, да планирате по-дълъг спирачен път и да увеличите безопасното разстояние.

През пролетта трябва да очаквате дупки, песъчинки и мокри пътища. Другите участници в движението също се нуждаят от период от време, за да свикнат с мотоциклетите след като от края на октомври те са значително по-малко по пътищата. Мотоциклетистите могат да помогнат за това, като подобрят своята видимост – например като носят защитно облекло в ярки или контрастни цветове и правят леки махови движения по време на каране. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Авто глобус

Harley-Davidson Experience Tour започна

Апр 22, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто BMW Honda

Огромен интерес още в първия ден на Moto Expo 2024

Апр 21, 2024