Lasurit

XPENG стъпи в Германия. Следват Франция, Италия и Великобритания

XPENG стъпи в Германия. Следват Франция, Италия и Великобритания

XPENG стъпи в Германия. Следват Франция, Италия и Великобритания

Реклама Skoda Stock
Китайският производител на високотехнологични изцяло електрически автомобили XPENG обяви, че компанията официално навлиза на един от най-големите и конкурентни европейския пазари на коли със 100% електрическо задвижване- Германия.

Успоредно с навлизането си на германския пазар, от XPENG анонсират също така, че в най-скоро време, пред компанията предстоят лансирания на продуктите във Франция, Италия и Великобритания.

От XPENG споделят също така, че на базата на силното си пазарно представяне в Дания, Норвегия, Швеция и Нидерландия, от компанията са си поставили за цел достигането на 3% пазарен дял в сегмента на 100% електрическите автомобили в Германия до края на годината.

XPENG ще стартира продажбите на своите автомобили в страната през май тази година, като първоначално ще разчита на 24 продажбено-сервизни локации и с очакване за развитие на мрежата до 120 такива до края на 2026 година.

Първоначално, в наличното портфолио на XPENG в Германия ще бъдат луксозните модели G9 (SUV) и P7 (седан), а няколко месеца по-късно ще бъдат добавени и нови пазарни предложения. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус BMW Honda Hyundai Kia Mazda Porsche Toyota Volvo

Honda CR-V оглави класация на Car and Driver

Апр 29, 2024