Skoda Monte Carlo

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Реклама Nissan X-Trail
С платинена оценка за ID. Buzz Cargo и златна за Caddy Cargo, двете превозни средства от Volkswagen Commercial Vehicles успяха да впечатлят инженерите по безопасността и тестовете на Euro NCAP.

ID. Buzz Cargo печели точки със своите системи за подпомагане, които поддържат електрическото превозно средство на път, динамично регулират скоростта и му позволяват да спре навреме пред стоящи препятствия или пешеходци и велосипедисти, минаващи отстрани. Caddy Cargo също впечатли тестерите, когато стана дума за поддържане на лентата и аварийно спиране.

ID. Buzz Cargo от Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) доставя не само стоки и услуги за своите потребители, но и по отношение на безопасността. Тестовете на Euro NCAP потвърдиха убедително възможностите на модела - например при тестове за спиране пред неподвижни и движещи се препятствия като превозни средства, пешеходци или велосипедисти, приближаващи се отстрани, дори на тъмно.

Възможностите за спазване на лентата на движение и наблюдението на пътниците на електрическия ван също са безупречни. ID. Buzz Cargo има асистент за мъртва зона, който реагира на насрещния трафик при завиване и динамично регулира скоростта по маршрута, спазвайки местните ограничения на скоростта, благодарение на камерата и „цифровото картографиране“.

В специалните тестове на Euro NCAP за безопасността на търговските превозни средства, Buzz Cargo наистина впечатли тестващите с 83 процента представяне в поддръжката на безопасността благодарение на камери и радари. В крайна сметка тяхната присъда е: „Платина за безопасност в търговски превозни средства“.

Caddy Cargo на VWN също впечатли благодарение на своите бордови системи за подпомагане и постигна добри резултати при маневри за аварийно спиране пред препятствия като спрял или бавен трафик, както и пешеходци и велосипедисти. Той също така се справи особено добре със способността си да се върне на правилния път.

В крайна сметка това му се отблагодари с оценка на ефективността от 68 процента за поддръжка на безопасността и „златна“ награда от тестерите на Euro NCAP в общата оценка за 2024 г. И двата резултата от Euro NCAP впечатляващо демонстрират, че безопасността в търговските превозни средства може непрекъснато да се подобрява чрез увеличено използване на асистиращи системи. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Ferrari Lamborghini Porsche

Драг битка: Lamborghini Revuelto, Ferrari SF90 и Porsche 918 Spyder (Видео)

Апр 29, 2024
Авто Новини Техника /Technics Авто глобус Безопасност | Safety

Системите за подпомагане - кой ще е отговорен при катастрофа?

Апр 29, 2024
Авто Новини Техника /Technics Авто глобус Nissan

Новото поколение на NissanConnect стъпва в Европа с обновената версия на Qashqai

Апр 29, 2024