New Dacia Duster

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Реклама Skoda Stock
Stellantis Ventures- стратегическото инвестиционно подразделение на автомобилния гигант Stellantis, обяви, че компанията е поставила началото на поредната си инициатива в стратегическия план Dare Forward 2030.

Новата инвестиция на Stellantis Ventures е в SteerLight- технологична компания, която разработва иновативни решения в областта на LiDAR (Light Detection and Ranging) технологиите, които са решаващ фактор за интегрирането на бордови системи за автономно управление.

От Stellantis Ventures споделят, че технологичните разработки на SteerLight обещават безпрецедентни параметри по отношение на точността и резолюцията на 3D образите, които могат да бъдат генерирани от LiDAR модулите от ново поколение, като в същото време се очаква достъпна цена на крайния продукт.

"Тази технология има потенциала да даде на шофьорите на бъдещите автомобили от марките на Stellantis по-добра производителност в различни системи за асистиране на управлението (ADAS) за водача, включително автономното управление", казват от групата Stellantis, в която влизат марките Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Lamborghini Maserati

На гости на Bridgestone в Рим

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Audi BMW Citroen Dacia Ford Nissan Peugeot Renault Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Март 2024: Макар и с 43% спад, Tesla Model Y отново е най-продаваната нова кола в Европа

Апр 27, 2024