New Dacia Duster

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Реклама Skoda Monte Carlo
След увереното представяне на Hankook iON Race в горещините на Световния шампионат на ABB FIA Formula E в Бразилия, следващото участие в поредния кръг за изключителната гума Formula E е на дневен ред.

Изцяло електрическата формулна серия ще отпразнува своята премиера в Япония на 30 март. Домакин е столицата и световен мегаполис Токио, където живеят около десет милиона души. Петият кръг от сезона ще се проведе на 2,585 километра дълго улично трасе около Токийския международен изложбен център "Tokyo Big Sight". 22-мата пилоти и гумите Hankook iON Race ги очаква технически много труден маршрут с тесни завои и три дълги високоскоростни прави.

Манфред Сандбихлер, директор на Motorsport на Hankook: „За първи път този сезон не можем да разчитаме на натрупани данни за трасето и температурите, тъй като за Формула Е това е първото състезание в Япония. Но това се случи с нас във всяко състезание в премиерния сезон през 2023 г. за Hankook iON Race“.

Въпреки това гумата показа високото си ниво на надеждност и отлично представяне навсякъде досега. Пистата в Япония е бърза, технически взискателна и обещава да бъде абсолютен акцент в календара на Световното първенство. Местоположението директно в Токио до залива е уникално.

След четири състезания новозеландецът Ник Касиди от отбора на Jaguar TCS Racing води в генералното класиране на Формула Е с 57 точки. Най-близкият му съперник Паскал Верлайн (TAG Heuer Porsche Formula E Team) от Германия има само четири точки по-малко. Сънародникът и съотборник на Касиди Мич Еванс и французинът Жан-Ерик Верн (DS Penske) разделят трето място във временното класиране с по 39 точки. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Апр 27, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024