New Dacia Duster

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Реклама Skoda Stock
Малък, но мощен - наистина! Днес празнуваме, защото нашият изцяло електрически Volvo EX30 получи голямо отличие на престижните WORLD CAR AWARDS!

EX30 беше отличен с титлата "Световен градски автомобил 2024" на церемония, проведена днес на Международното автоизложение в Ню Йорк. Най-компактният ни SUV бе класиран и сред първите три най-добри автомобила в света от 38 номинирани.

„Спечелването на тази награда с EX30 е невероятно удовлетворяващо и категорично потвърждение на нашата амбициозна стратегия за електрификация“, казва главният изпълнителен директор Джим Роуън. „Реакцията на клиентите към EX30 надхвърли очакванията ни и се оказа перфектния автомобил за съвременния пазар, тъй като все повече хора преминават към изцяло електрически превозни средства. Убеден съм, че EX30 ще допринесе значително за нашия растеж през тази и следващите години.“

EX30 беше представен миналото лято и посрещнат с почти всеобщо одобрение, като вече спечели няколко големи награди, включително „Автомобил на годината“ от The Sun, „Малък SUV/Кросоувър на годината“ от Sunday Times и „Еко воин на годината“ от списание Top Gear. По този начин EX30 е ценно допълнение към нашето електрическо портфолио. Това е важен мост към амбицията на Volvo Cars да продава само електрически автомобили до 2030 г.

Това е най-компактния SUV, който сме създавали някога и е изграден върху изцяло електрическа платформа. Освен че не произвежда вредни емисии, той е разработен с фокус върху минимализиране на въглеродния отпечатък през целия жизнен цикъл на автомобила.
Volvo EX30 се предлага в три версии: Single Motor с мощност 200kW (272 к.с.) и батерия от 51kWh; Single Motor Extended Range, като капацитетът на батерията е увеличен до 69kWh; и Twin Motor Performance с мощност 315kW (428 к.с.) и батерия от 69kWh. Моделът предлага пробег до 476 км, а батерията му може да се зареди от 10 до 80% за малко над 25 минути.


 Времето за зареждане зависи от фактори като външна температура, текуща температура на батерията, оборудване за зареждане, състояние на батерията и състояние на автомобила.
 Пробегът е базиран на реалистичния цикъл на шофиране WLTP при контролирани условия за нов автомобил. Реалният пробег може да варира.
 Функциите и услугите може да не са налични на всички пазари и няма да бъдат стандартни на всички пазари или за всички модели.

*Източник: www.volvocars.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Audi BMW Citroen Dacia Ford Nissan Peugeot Renault Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Март 2024: Макар и с 43% спад, Tesla Model Y отново е най-продаваната нова кола в Европа

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024