Lasurit

Започна изграждането на батерийният гигазавод Northvolt Drei в Германия (Видео)

Northvolt Drei

Northvolt Drei

Реклама Peugeot 408
Northvolt обяви, че вчера се е провела церемонията по началото на изграждането на първото по рода си производствено съоръжение за батерийни елементи за електромобили в Германия.

На церемонията, провела си в Германия (Heide), са присъствали Федералният канцлер Олаф Шолц, вицеканцлерът Робърт Хабек и министър-президентът на Шлезвиг-Холщайн Даниел Гюнтер, както и главният изпълнителен директор и съосновател на Northvolt Питър Карлсон и главния изпълнителен директор на Northvolt Drei Кристофер Хаукс.

"Инвестиции като тази на Northvolt са от стратегическо значение за нашата страна, както и за Европа", споделя Олаф Шолц. "Германия е била, е и ще бъде страна със силна производствена база. И производството на добри автомобили след двигателя с вътрешно горене продължава да формира гръбнака на нашия индустриален сектор. Поради тази причина имаме нужда от батерийни клетки произведени в Германия, произведени в Европа".




Според предвижданията, в Northvolt Drei ще работят около 3000 човека, а производственият капацитет на съоръжението ще бъде 60 GWh.

Northvolt Drei се очаква да заработи през 2026 година.

Northvolt е основана през 2016 година в Швеция и към момента отчита инвестирани в нея повече от 50 млрд щатски долара, в това число от страна на BMW, Fluence, Scania, Volvo Cars и Volkswagen Group. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Електромобили Geely Lotus NIO

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

Апр 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Aston Martin BYD Dacia Hyundai Tesla

Най-четеното от изминалата седмица (17/2024)

Апр 28, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Ford

Офроудът с Ford Model T не е шега! - видео

Апр 28, 2024