Lasurit eshop

Електрическият MUSTANG SUPER COBRA JET 1800 с нов рекорд (Видео)

MUSTANG SUPER COBRA JET 1800

MUSTANG SUPER COBRA JET 1800

Реклама Skoda Monte Carlo
Състезателното подразделение на Ford- Ford Performance Motorsports, обяви, че изцяло електрическият развоен прототип MUSTANG SUPER COBRA JET 1800 е записал нов рекорд за ускорение в класическата четвърт миля дистанция, подобрявайки значително предходното си най-добро постижение.

От Ford анонсират, че по време на National Hot Rod Association Winter Nationals демонстрационният MUSTANG SUPER COBRA JET 1800 е регистрирал време от 7.759 секунди с финална скорост от 180.14 мили в час (около 288 км/ч), което се явява световен рекорд за четвърт миля с автомобил с цяло купе.

От Ford посочват също така, че новият рекорд идва на фона на изключително силното предходно постижение от 8.128 секунди и терминална скорост от 171.97 мили в час или около 275 км/ч от 2021 година.

За реализирането на новия рекорд, от Ford Performance Motorsports са нанесли сериозни промени по електрическия драг автомобил, като основните са свързани с намаляването на теглото на батерията с около 40%, оптимизирането на окачването и други.



"Докато празнуваме това историческо постижение, става ясно, че пътуването на Mustang Super Cobra Jet 1800 далеч не е приключило", казват от Ford. "Пътят пред електромобилите Ford в моторните спортове е толкова вълнуващ, колкото и обещаващ. С всеки рекорд, който счупим, и всяка бариера, която преодолеем, ние не се състезаваме само за тръпката от състезанието – ние се състезаваме към бъдеще, в което ревът на двигателя може да бъде толкова тих, колкото и мощен".




Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Audi BMW Citroen Dacia Ford Nissan Peugeot Renault Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Март 2024: Макар и с 43% спад, Tesla Model Y отново е най-продаваната нова кола в Европа

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024