Lasurit eshop

Колата мечта Lamborghini 350 GT - видео

Колата мечта Lamborghini 350 GT - видео

Колата мечта Lamborghini 350 GT - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Историята на продажбите на Automobili Lamborghini започва през 1964 г. с представянето на модела 350 GT на автомобилното изложение в Женева. От този момент нататък клиентите можеха да закупят за първи път автомобил с емблематичния бик на предния капак.

350 GT има зад гърба си една бърза и също толкова необикновена история. Рамата и шасито са проектирани от тогавашния много млад инженер Джампаоло Далара, който сега се смята за един от най-добрите конструктори на шасита в света. Двигателят V12 с работен обем от 3,5 литра и четири горни разпределителни вала е разработен от дизайнера Джото Бизарини като състезателен двигател и след това коригиран от инженера Паоло Станзани, известна фигура в историята на Automobili Lamborghini и за GT превозни средства по света, за използване по пътищата в модела 350 GT.

Дизайнът и производството на алуминиевата каросерия са поверени на миланската компания Carrozzeria Touring, която се смята за най-добрия производител на каросерии в началото на 60-те години и е известна с луксозните си спортни автомобили. Изключително висококачественият интериор на 350 GT впечатлява с широкото си използване на кожа и хром, и се характеризира с конфигурация 2+1 с две предни седалки и централна задна седалка.





Точно толкова впечатляваща, колкото дизайна му, е неговата технология - независимото окачване и мощният двигател с 320 к.с. са били пионерски по това време. Първият 350 GT е доставен на барабаниста Джампиеро Джусти от Ливорно, по това време на върха на успеха с групата I 5 di Lucca, която по-късно ще се превърне в една от най-важните джаз формации в Италия като Quartetto di Lucca.

Така започва тясна връзка между Lamborghini и света на шоубизнеса, като много актьори и певци стават фенове на производителя на автомобили. 350 GT има първата си филмова роля във филма на Columbia Pictures от 1967 г. „Make Me Cold, I'm Freezing“, режисиран от Франческо Масели, в който двойката мошеници играят главните роли, изиграни от прочутата Моника Вити и Жан Сорел.

Днес 350 GT е най-старият оцелял сериен автомобил на Lamborghini, който е перфектно реставриран и сертифициран от Polo Storico. Тази година Automobili Lamborghini почете своята история с динамично завръщане по улиците на Женева, където колата направи своя дебют преди 60 години. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Официални вносители- новини Ретро DS

CITROËN ЧЕСТВА 90-ГОДИШНИНАТА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ „АВТОМОБИЛ СЪС 100 ПАТЕНТА” ТRACTION AVANT - видео

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро McLaren Mercedes-Benz

Retro Classics 2024 – Силно представяне от Mercedes-Benz

Апр 24, 2024