Skoda Monte Carlo

The Arc на Nissan обеща 30 нови модела до 2026 година. 16 ще бъдат електрифицирани

The Arc на Nissan обеща 30 нови модела до 2026 година. 16 ще бъдат електрифицирани

The Arc на Nissan обеща 30 нови модела до 2026 година. 16 ще бъдат електрифицирани

Реклама Peugeot 408
Днес Nissan Motor представи пред света новият си стратегически бизнес план The Arc, който има за цел да засили стойността и подобри конкурентоспособността и рентабилността на компанията.

Според The Arc, Nissan Motor възнамерява да добави нови 1 000 000 автомобил и да увеличи маржа на оперативната си печалба д повече от 6% до края на 2026 година в сравнение с 2023-а.

От автомобилната марка споделят, че са планирани пазарни лансирания на 30 нови модела, 16 от които ще бъдат електрифицирани, а 60% от моделите на компанията, оборудвани с двигател с вътрешно горене, ще бъдат модернизирани и обновени до края на 2026 година.

Очакванията на Nissan са за пазарен микс на електрифицираните й модели на ниво от 40% в световен мащаб до 2026 година и до 60% до края на десетилетието.

Предвижданията на Nissan за европейския пазар са свързани с лансирането на шест изцяло нови модела и достигането на пазарен дял на изцяло електрическите автомобили на марката от 40%.

От Nissan са си поставили за цел намаляването на цената на следващото си поколение изцяло електрически автомобили с 30% в сравнение с актуалното пазарно позициониране на Ariya, както и изравняване на цените на електрически и ДВГ моделите си до края на 2030 година.

По отношение на технологичните разработки, от Nissan акцентират върху следващото поколение на системата ProPILOT, което се очаква да предложи напълно автономно управление от точка А до точка В, в това число по магистрали, междуградски и частни пътища, и паркинги. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024